SAS και Capgemini μαζί στην καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής

Η SAS ενισχύει τη συνεργασία της με την Capgemini, με στόχο να βοηθήσoυν από κοινού το δημόσιο τομέα και τους κυβερνητικούς οργανισμούς να μειώσουν δραστικά τις απώλειες εσόδων από τη φορολογία, την απάτη και τις παράνομες πληρωμές. 

Αναλυτικότερα, η ηγέτιδα στο χώρο του λογισμικού και των υπηρεσιών επιχειρηματικών analytics και η Capgemini, από τις κορυφαίες εταιρείες στον κλάδο παροχής συμβουλευτικών, τεχνολογικών και outsourcing υπηρεσιών, προσφέρουν μια ολοκληρωμένη πρόταση για την αντιμετώπιση της απάτης στα δημόσια έσοδα και την προστασία απέναντι στις παράνομες πληρωμές σε δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμούς στην Ευρώπη, τη Βραζιλία, την Ινδία και την Άπω Ανατολή.

Η Capgemini συνδυάζει την εμπειρία της ως συνεργάτης για την αναδιοργάνωση και την υιοθέτηση λύσεων business analytics από διορατικούς δημόσιους οργανισμούς, με την ισχυρή τεχνολογία της SAS στον τομέα των analytics για την αντιμετώπιση της απάτης. Η ολοκληρωμένη πλατφόρμα SAS Fraud Framework for Government βοηθά τις κυβερνητικές υπηρεσίες σε πολλούς τομείς – από τον εντοπισμό ύποπτων σχημάτων σε κοινωνικά προγράμματα μέχρι την αποκάλυψη της εισφοροδιαφυγής για τον εντοπισμό εξελιγμένων κυκλωμάτων απάτης. Η συγκεκριμένη τεχνολογία θα βοηθήσει τις φορολογικές υπηρεσίες να κλείσουν το χάσμα μεταξύ των εσόδων που οφείλονται και αυτών που τελικά εισπράττονται, είτε αυτό οφείλεται σε απάτη ή σε σφάλμα, ενώ οι υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας θα δουν σημαντική εξοικονόμηση στα έξοδά τους μέσω της μείωσης εσφαλμένων ή απατηλών πληρωμών. 

Η συνεργασία μεταξύ της SAS και της Capgemini στο δημόσιο τομέα ακολουθεί μια σειρά επιτυχημένων έργων διαχείρισης της απάτης και του κινδύνου στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, που υλοποιούνται μέσω της Παγκόσμιας Γραμμής Εξυπηρέτησης  για ολοκληρωμένες υπηρεσίες Business Information Management της Capgemini.

Η Capgemini και η SAS συνεργάζονται ήδη στην παροχή λύσεων analytics στρατηγικού κινδύνου που χρησιμοποιούνται από την HM Revenue & Custom και τη φορολογική αρχή του Ην. Βασιλείου, για την αντιμετώπιση της απάτης και τη διαχείριση του χρέους. Επίσης, η Capgemini έχει επιλεγεί για την υλοποίηση λύσης επιχειρηματικής ευφυΐας και analytics της SAS για το Maharashtra Sales Tax Department στην Ινδία.

“Υπάρχει πλέον σημαντική ανάγκη για την υιοθέτηση εξελιγμένων λύσεων analytics στο δημόσιο τομέα”, δήλωσε ο Stu Bradley, SAS Senior Business Director of the Fraud and Financial Crimes Practice. “Oι λύσεις αυτές εφαρμόζουν ευφυείς επιχειρηματικούς κανόνες και προηγμένα προγνωστικά analytics για να βοηθήσουν τις κυβερνήσεις στον καθορισμό ενδείξεων για την αποκάλυψη της απάτης σε μεγάλες ποσότητες δεδομένων. Εξίσου σημαντική είναι η ολοκληρωμένη δυνατότητα, από την ενσωμάτωση των δεδομένων μέχρι την ανίχνευση, που μπορεί να υλοποιηθεί μέσα από την ανάπτυξη μιας ερευνητικής στρατηγικής διαδικασίας σε όλο το εύρος της επιχείρησης για την αντιμετώπιση πολλών περιπτώσεων απάτης και παράνομων πληρωμών, σε μια ενιαία πλατφόρμα. Είναι βέβαιο ότι η συνεργασία της SAS με την Capgemini θα βοηθήσει σημαντικά τις κρατικές υπηρεσίες”.

Η πλατφόρμα SAS Fraud Framework for Government ενσωματώνει επιχειρηματικούς κανόνες, ανίχνευση ανωμαλιών, προγνωστική μοντελοποίηση και ανάλυση των κοινωνικών δικτύων για την ανίχνευση πιθανής απάτης και την άμεση ενημέρωση των ερευνητών/ελεγκτών. Το λογισμικό αναζητά δεδομένα για ανωμαλίες που θα μπορούσαν να υποδείξουν απάτη ή σφάλμα. 

Η προγνωστική μοντελοποίηση χρησιμοποιεί ιστορικές πληροφορίες συμπεριφοράς για τον εντοπισμό ύποπτων συμπεριφορών παρόμοιων με γνωστά σχήματα απάτης. Η ανάλυση των κοινωνικών δικτύων αποκαλύπτει κρυφές σχέσεις ή διασυνδέσεις που μπορεί να υποδεικνύουν συμπαιγνίες και οργανωμένα κυκλώματα απάτης. Το λογισμικό ενοποιεί τα δεδομένα, τα αναλύει για πιθανές ανωμαλίες που θα μπορούσαν να υποδείξουν απάτη ή σφάλμα, και ειδοποιεί την ερευνητική διαδικασία.

“Οι κυβερνήσεις στις αναπτυγμένες χώρες βρίσκονται υπό πίεση για να μειώσουν τις δαπάνες τους, ενώ αυτές στις αναπτυσσόμενες οικονομίες προσπαθούν να επιβάλλουν τη συμμόρφωση με τους σύγχρονους ρυθμιστικούς κανονισμούς. Αυτοί αποτελούν επιτακτικοί λόγοι για τις φορολογικές υπηρεσίες και τις υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας σε όλο τον κόσμο να υιοθετήσουν πιο εξελιγμένες προσεγγίσεις για την προστασία των φορολογικών εσόδων και την αντιμετώπιση της απάτης και των παράνομων πληρωμών”, δήλωσε ο Ian Pretty, Global Tax & Welfare Lead της Capgemini. “Η συνεργασία μας με τη SAS μας επιτρέπει να αντιμετωπίσουμε τις ανάγκες των κυβερνήσεων πληρέστερα και να προσφέρουμε τις βέλτιστες διαθέσιμες τεχνολογίες για τα επιχειρηματικά προβλήματά τους, οπουδήποτε κι αν βρίσκονται και ανεξάρτητα από το επίπεδο ωριμότητας των υπηρεσιών φορολόγησης και κοινωνικής πρόνοιας”.