Οι 100 καλύτερες εταιρείες για να εργασθεί κάποιος στην Ευρώπη!

Το Great Place to Work® βραβεύει σήμερα, 19 Ιουνίου, κατά τη διάρκεια επίσημης Εκδήλωσης Βράβευσης που πραγματοποιείται στο Βερολίνο, τις 100 εταιρείες που αξιολογήθηκαν από το προσωπικό τους ως τα καλύτερα εργασιακά περιβάλλοντα στην Ευρώπη. Η έρευνα Best Workplaces 2012 διεξήχθη με τη συμμετοχή 250.000 εργαζόμενων και πάνω από 1.500 επιχειρήσεων.

Η Microsoft έρχεται πρώτη στη λίστα των Πολυεθνικών εταιρειών, ενώ η βιομηχανία Tetra Pak της Ιταλίας και η Φινλανδική εταιρεία πληροφορικής Futrice βρίσκονται στην κορυφή της λίστας με τις μεγάλες και τις μικρομεσαίες εταιρείες αντίστοιχα.

Πέντε από τις εταιρείες που βραβεύτηκαν ως Best Workplaces στην Ελλάδα διακρίθηκαν και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, τέσσερις στις Πολυεθνικές και μία στις Μεγάλες εταιρείες!
Πιο συγκεκριμένα από την Ελλάδα διακρίθηκαν στον Ευρωπαϊκό αυτό θεσμό οι εξής εταιρείες:
Στην κατηγορία καλύτερων Πολυεθνικών (σύνολο 25 εταιρείες):

 


Οφέλη από τη διάκριση μιας εταιρείας ως Best Workplace

Η Ευρώπη βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι. Η ανάπτυξη και η επέκταση χαρακτηρίζουν ορισμένους τομείς, η αβεβαιότητα για το μέλλον του ευρώ πολλούς άλλους. Ωστόσο, ανεξάρτητα από το εάν μια εταιρεία μεγαλώνει, παραμένει σταθερή ή αντιμετωπίζει προκλήσεις, η λίστα με τις 100 καλύτερες εταιρείες της Ευρώπης, μας αποδεικνύει ότι η δημιουργία και διατήρηση ενός εξαιρετικού εργασιακού περιβάλλοντος είναι ιδιαίτερα ευεργετική για μια επιχείρηση. Βασικά οφέλη, μεταξύ άλλων, αποτελούν η αύξηση των προσλήψεων και η διατήρηση των εργαζομένων, η μείωση του κόστους εργασίας, η αύξηση της παραγωγικότητας και της κερδοφορίας και η αύξηση των τιμών των μετοχών.

Και οι 100 εταιρείες που διακρίνονται ως Best Workplaces στην Ευρωπαϊκή λίστα έχουν προηγουμένως βραβευτεί για το εργασιακό τους περιβάλλον στις χώρες τους. Αυτό που τις ενώνει μέσα από τα διαφορετικά σύνορα, οικονομίες και κουλτούρες, είναι η ισχυρή και εμπνευσμένη ηγεσία τους και η δέσμευσή τους για τη δημιουργία ενός εργασιακού περιβάλλοντος, όπου οι εργαζόμενοι εμπιστεύονται τη διοίκηση, είναι υπερήφανοι για αυτό που κάνουν και απολαμβάνουν να δουλεύουν με τους συναδέλφους τους. Είναι αυτοί οι αφοσιωμένοι και με κίνητρα εργαζόμενοί τους, οι οποίοι είναι πιο πιθανό να στηρίξουν την επιχείρηση τόσο σε περιόδους ανάπτυξης όσο και οικονομικής αβεβαιότητας.

«Όλες οι εταιρείες που αναγνωρίζονται από το Great Place to Work® ως Best Workplaces Europe, έχουν δημιουργήσει ένα εργασιακό περιβάλλον που βασίζεται στην εμπιστοσύνη και αποτελούν πρότυπα όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά σε όλο τον κόσμο,» δήλωσε ο κ. José Tolovi, Jr, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Great Place to Work® διεθνώς. «Το επίτευγμά τους αποτελεί απόδειξη της δύναμης της ηγεσίας τους και της δέσμευσής τους για την οικοδόμηση ενός εξαιρετικού εργασιακού περιβάλλοντος, ανεξαρτήτως της χώρας, της βιομηχανίας ή του μεγέθους τους. Είτε οι οικονομίες στις οποίες δραστηριοποιούνται αναπτύσσονται, είτε τελούν υπό πίεση, οι εξαιρετικές αυτές εταιρείες αναγνωρίζουν τη σημασία της ύπαρξης κουλτούρας εμπιστοσύνης, της ύπαρξης υπερηφάνειας και συντροφικότητας και του θετικού αντίκτυπου που έχουν στις επιδόσεις των επιχειρήσεων».

Το Great Place to Work® μελετά και αξιολογεί τις επιχειρήσεις τα τελευταία 20 χρόνια. Οι εταιρείες με εξαιρετικό εργασιακό περιβάλλον έχουν καλύτερες επιδόσεις στην αγορά και προσελκύουν και να διατηρούν πιο εύκολα τα ταλέντα. Η δημιουργία ενός εξαιρετικού εργασιακού περιβάλλοντος είναι ένα ισχυρό ανταγωνιστικό εργαλείο.

O Δημήτρης Γκανούδης, Γενικός Διευθυντής του Great Place to Work® Institute Hellas δήλωσε: «Είναι σημαντικό που μια τόσο δύσκολη χρονιά για τη χώρα μας έχουμε 5 επιχειρήσεις από την Ελλάδα που διακρίνονται και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Θα ήθελα να συγχαρώ αυτές τις επιχειρήσεις και να ευχηθώ στις διοικήσεις τους να συνεχίσουν να εργάζονται με την ίδια φιλοσοφία και με την ίδια δέσμευση απέναντι στους εργαζόμενούς τους. Μέσα σε μια ρευστή οικονομική -και κοινωνική- κατάσταση, η δημιουργία σχέσεων εμπιστοσύνης μεταξύ εργαζομένων και διοίκησης είναι το πιο ισχυρό συνδετικό υλικό για τη συνοχή, τη συνέχεια και τη θετική πορεία μιας επιχείρησης».

Μπορείτε να δείτε όλη τη λίστα των Best Workplaces Europe 2012, στο ακόλουθο link:
www.greatplacetowork.net/best-companies/europe
 
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Great Place to Work® και την έρευνα Best Workplaces, μπορείτε να επισκεφθείτε το site μας: www.greatplactowork.gr ή να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 210-6971098, κα Ανθή Τσέντου.