Στήριξη και από τους G20 στα assets ρίσκου

Αν και πολλοί traders αποθαρρύνθηκαν από την απουσία συνέχειας μετά την εντυπωσιακή εκκίνηση της εβδομάδας, τελικά οι αγορές κατάφεραν να σταθεροποιήσουν τα πρόσφατα κέρδη τους από το κλείσιμο της περασμένης εβδομάδας. Οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων βρίσκονται σε επίπεδα ρεκόρ και οι συνεχιζόμενες προσπάθειες σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας στην Ελλάδα έχουν συγκρατήσει τις αγορές από μια μεγάλη άνοδο.

Τεχνικά, εξακολουθούμε να στηρίζουμε την άποψη ότι το ευρώ θα μπορούσε να ενισχυθεί προς το 1,3000 πριν τελικά υποχωρήσει και πάλι. Η άνοδος αυτή ενδεχομένως να ανοίξει το δρόμο για κέρδη και σε άλλα νομίσματα, πιέζοντας ταυτόχρονα ο δολάριο και το γεν. Ενδιαφέρον παρουσιάζει ότι οι retail traders, είναι μοιρασμένοι σε θέσεις αγοράς και πώλησης στα περισσότερα βασικά νομισματικά ζεύγη, με εξαίρεση το USD/JPY που η αναλογία δείχνει προτίμηση στις θέσεις αγοράς. 

Όμως, ακόμα και σε αυτή την ισοτιμία παρατηρούμε δραστική μείωση στις θέσεις αγοράς από το 10 προς 1 προς το 5 προς 1.
Επίσης, στήριξη στο ρίσκο πρόσφερε το προσχέδιο του ανακοινωθέντος της G20 που επιβεβαιώνει τη δέσμευση στήριξης της παγκόσμιας οικονομίας μέσω της ενδυνάμωσης της ανάπτυξης και της αποκατάστασης της εμπιστοσύνης. Τις προηγούμενες εβδομάδες πολλές ήταν οι επίσημες δηλώσεις που έδειξαν ότι μια παγκόσμια συντονισμένη δράση είναι ρεαλιστική. Σήμερα, η Τράπεζα της Αυστραλίας δημοσίευσε τα πρακτικά της συνεδρίασης του Ιουνίου με την απόφαση μείωσης των επιτοκίων να χαρακτηρίζεται ισορροπημένη, καθώς στόχος είναι η στήριξη της δραστηριότητας.