ΕΕΑ: Ηλεκτρονική έκδοση συμβολαίου αστικής ευθύνης διαμεσολαβούντων

Την ηλεκτρονική έκδοση των συμβολαίων αστικής ευθύνης των διαμεσολαβούντων και την αυτόματη αποστολή τους στο Επιμελητήριο εξετάζει το ΕΕΑ που με επιστολή του προτείνει στην ΕΑΕΕ να συναντηθούν για να συζητήσουν πως μπορεί να δρομολογηθεί η εν λόγω διαδικασία. Στόχος του Επιμελητηρίου είναι να παρέχει καλύτερες υπηρεσίες στα μέλη του αλλά και να περιοριστεί μία χρονοβόρα διαδικασία για τους ανθρώπους του κλάδου.

Στην επιστολή του προς την ένωση το ΕΕΑ αναφέρει ότι «Η νέα διοίκηση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κάνει μεγάλη προσπάθεια να αλλάξει τη μέχρι τώρα επικρατούσα κατάσταση και να προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες στα μέλη του, δικαιώνοντας έτσι την αποστολή του. 

Ο κλάδος με τη μεγαλύτερη συχνότητα συναλλαγών με τις διοικητικές υπηρεσίες του ΕΕΑ, είναι αυτός της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης, αφού πέρα των ανανεώσεων των αδειών, κάθε τρίτο χρόνο, οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές, είναι υποχρεωμένοι να προσκομίζουν κατ’ έτος, ασφαλιστήριο συμβόλαιο Επαγγελματικής αστικής ευθύνης. 

Η διαδικασία αυτή αφαιρεί παραγωγικό χρόνο από τους συνεργάτες σας  και προσθέτει όγκο εργασίας στις δικές μας υπηρεσίες. Ακόμη κι η αποθήκευση των ασφαλιστηρίων συμβολαίων είναι πλέον ένα μεγάλο πρόβλημα. 

Θα παρακαλούσαμε λοιπόν να έχουμε μια συνεργασία, όσον αφορά το θέμα αυτό, για να εξεταστεί η δυνατότητα ηλεκτρονικής έκδοσης και αυτόματης αποστολής των συμβολαίων στο ΕΕΑ, εκ μέρους των ασφαλιστικών εταιρειών μελων της Ένωσης σας που εκδίδουν τέτοια ασφαλιστήρια συμβόλαια, είτε πρόκειται για ομαδικά είτε για ατομικά. 

Προς το σκοπό θα επιθυμούσαμε να έχουμε μία κατ’ αρχάς συνάντηση εκπροσώπων του Διοικητικού μας Συμβουλίου με τους αντίστοιχους υπευθύνους της δικής σας ένωσης, με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων επί του θέματος σε μέρα και ώρα που θα συμφωνηθεί αμοιβαίως».