Προτάσεις για τη διαφάνεια στην ασφαλιστική αγορά

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες στο Ξενοδοχείο “ROYAL OLYMPIC” η πρώτη εκδήλωση του Συνδέσμου Εκπροσώπων & Στελεχών Ασφαλιστικών Εταιριών από τον κύκλο εκδηλώσεων «Διαφάνεια στην Ασφαλιστική Αγορά», με αντικείμενο τη «Διαφάνεια στη δημοσιοποίηση στοιχείων».

Με συντονίστρια τη κα Ε. Τζώρτζη (δημοσιογράφο) οι διακεκριμένοι εισηγητές ανέλυσαν την υφιστάμενη και την αναμενόμενη – λόγω του Solvency II – κατάσταση και έκαναν συγκεκριμένες προτάσεις όπως :

– Πληροφόρηση απλή και ουσιαστική τόσο για την εξοικείωση των καταναλωτών όσο και για την άσκηση προληπτικής εποπτείας. (κα Μαργαρίτα Αντωνάκη, Γενική Διευθύντρια της  Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος)

- Αναγκαία η θέσπιση ενιαίας βάσης για τις οικονομικές καταστάσεις, εναρμόνιση της πληροφόρησης για τα ποιοτικά και ποσοτικά στοιχεία, καθώς και για τον υπολογισμό του περιθωρίου φερεγγυότητας. (κα Δέσποινα Ξενάκη, Partner της εταιρίας “ERNST & YOUNG”) ο κ. Γ. Δαλιάνης, η κα Δ. Ξενάκη, η κα Ε. Τζώρτζη, η κα Μ. Αντωνάκη, ο κ. Γ. Χατζηβασίλογλου και ο κ. Β. Αντωνιάδης

- Το Solvency II (3ος πυλώνας) ευκαιρία για την ανάπτυξη συστημάτων, υποδομών και δημοσιοποίησης πολιτικών των εταιριών, για δίκαιη και αποτελεσματική εποπτεία. (κ. Ιωάννης Χατζηβασίλογλου, Αναλογιστής της Διεύθυνσης Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης)

- Τα στοιχεία από το Solvency II ευκαιρία για τους διαμεσολαβητές για την πληρέστερη πληροφόρηση του κοινού. (κ. Γεώργιος Δαλιάνης, C.E.O. της εταιρείας “AON RISKS SERVICES”)

- Προσθήκη στοιχείων στην πληροφόρηση,από τις υφιστάμενες πρακτικές στον κλάδο της θεσμικής διαχείρισης επενδυτικών χαρτοφυλακίων, που να προσφέρουν στον πελάτη επαρκείς απαντήσεις για την ευρωστία, τα προϊόντα και την πολιτική τιμολογίων των Εταιριών. (κ. Βασίλειος Αντωνιάδης, Διευθυντής Επενδύσεων της εταιρίας “ALICO ΑΕΔΑΚ”)

Την εκδήλωση υποστήριξαν με χορηγίες οι Εταιρίες “AON BENFIELD” & “MAPFRE ASISTENCIA”, ως Χρυσοί Χορηγοί, η Ασφαλιστική Εταιρία “AXA ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ”, ως Χορηγός και η Εταρία “MARSH ΕΠΕ”, ως Υποστηρικτής.