Της Ελενας Ερμείδου
Είναι ο μόνος κλάδος της οικονομίας που ακούγεται τόσο πολύ με την έλευση της νέας κυβέρνησης. Σχετίζεται με όλη την οικονομία και, αν όσα ανακοινώνονται ξεκινήσουν να γίνονται τότε θα μιλάμε για μία από τις μεγαλύτερες ανατροπές που έγιναν στο θεσμικό περιβάλλον που θα αλλάξει όλη την εικόνα της χώρας, πριμοδοτώντας την ανάπτυξη.
Ας μην ξεχνάμε την πρόσφατη δήλωση του νυν υπουργού ανάπτυξης και επενδύσεων Αδωνι Γεωργιάδη «υπάρχει τεράστια ύλη στις ασφάλειες».
Αν το εξετάσουμε θα δούμε ότι δεν έχει υπάρξει μία ημέρα που να μην γίνεται ένας συσχετισμός της ασφαλιστικής αγοράς με άλλους κλάδους όπως είναι η υγεία, οι φυσικές καταστροφές, οι συντάξεις, οι ασφαλιστικές, και τελευταία ακούστηκε η συνεργασία του ΕΛΓΑ με την ιδιωτική ασφάλιση. Αυτό σημαίνει ότι το οι προτάσεις του ΟΟΣΑ, οι προτάσεις της ΕΑΕΕ, οι προτάσεις του ΙΟΒΕ μένει να υλοποιηθούν δίνοντας η Πολιτεία το πράσινο φως.
Οπως έχει δηλώσει και ο πρόεδρος της ΕΑΕΕ Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Eurolife ERB δεν είμαστε εμείς που ανακαλύπτουμε τον τροχό.
Τα σχήματα αυτά ήδη εφαρμόζονται στο εξωτερικό και τελευταία η ΕΕ τα προωθεί ακόμα περισσότερα για να βελτιώσει τους κρατικούς προϋπολογισμούς και να ενισχύει τις επενδύσεις, μετασχηματίζοντας τον τρόπο που χρηματοδοτούνται οι επιχειρήσεις στην Ευρώπη. Στόχος της ΕΕ μεταξύ άλλων είναι να ξεφύγουν οι επιχειρήσεις μικρές και μεγάλες από την εξάρτηση των πιστωτικών ιδρυμάτων, άλλωστε και για αυτό πραγματοποιήθηκαν κάποιες τροποποιήσεις στις δομές του Solvency II ενώ μένουν κάποιες ακόμα προτάσεις να υλοποιηθούν.
Η χώρα χρειάζεται ΣΔΙΤ στην υγεία. Τονίστηκε τελευταία και από ιατρούς δημοσίων νοσοκομείων. Υπάρχει η δυναμική δεν αξιοποιείται. Συνεργασία των ασφαλιστικών με τον ΕΛΓΑ σίγουρα μπορεί να υπάρξει, θέλει δουλειά όμως. Στις συντάξεις, δεν το συζητάμε, το κράτος με ένα πόδι δεν μπορεί να περπατήσει. Για να αντιμετωπιστούν οι φυσικές καταστροφές χρειάζονται και οι ασφαλιστικές και οι αντασφαλιστές.
Την πόρτα του ΕΣΥ χτυπά η ιδιωτική ασφάλιση Υγείας
Για όσους συνεχίζουν να έχουν αντιρρήσεις πριμοδοτώντας τους πολίτες με ανασφάλεια, οι ασφαλιστικές είναι σχεδόν ανέφικτο να χρεοκοπήσουν. Το λένε οι ασφαλιστικές, η ΤτΕ μετά την υιοθέτηση του Solvency II. Ακούστηκε για πρώτη φορά και από την νέα κυβέρνηση.
Καλλιεργείται το έδαφος για συνεργασία ασφαλιστικών – ΕΛΓΑ
Μένουν να ψηφιστούν νόμοι, να γίνουν προτάσεις.
Φαίνεται να πηγαίνουν καλά τα πράγματα για τις ασφαλιστικές και όπως είχε τονίσει λίγα χρόνια πριν επίσης ο κος Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου η αγορά μπορεί να μικρύνει αλλά οι ευκαιρίες μεγαλώνουν.