Νέα τιμολογιακή και εμπορική πολιτική από την Εθνική Ασφαλιστική

Αλλαγές στην πολιτική της στον κλάδο αυτοκινήτου με στόχο την ανάκτηση 100.000 αυτοκινήτων έως το τέλος του 2012 επιχειρεί η Εθνική Ασφαλιστική με τα νέα τιμολογιακά πακέτα που ανακοίνωσε προς το δίκτυο της εταιρείας. Η νέα τιμολογιακή πολιτική προβλέπει μειώσεις από 5% έως 9% στα ασφάλιστρα για τους κατόχους οχημάτων, φορτηγών και δικύκλων και εφαρμόζεται συνδυαστικά με τα πακέτα ασφάλισης αυτοκινήτου, που έθεσε σε ισχύ η εταιρεία, στις αρχές του χρόνου.

Συγκεκριμένα η νέα πολιτική περιλαμβάνει: α) παροχή έκπτωσης 5% σε όσα οχήματα δεν έχουν ζημίες τα τελευταία 2 έτη, β) Μείωση των ασφαλίστρων Φορτηγών ΙΧ, Αγροτικών, Μοτοποδηλάτων (κάτω των 50 cc) κατά 7%, γ) μετάπτωση όλων των συμβολαίων εκτός πακέτων στα αντίστοιχα πακέτα (συνεπάγεται έκπτωση άνω του 9% αναλόγως του πακέτου) και παροχή έκπτωσης 9% στα συμβόλαια που δεν αντιστοιχούν σε κάποιο πακέτο, δ) προσθήκη της κάλυψης «Ζημιών από ανασφάλιστο» στο «Απαραίτητο» πακέτο με διατήρηση της ίδιας τιμής και ε) διατήρηση κατά τα λοιπά του ιδίου τιμολογίου μετά την αύξηση των ορίων της Αστικής Ευθύνης. 

Την ίδια στιγμή η Εθνική Ασφαλιστική εγκαινιάζει νέα εμπορική πολιτική, που εισάγει σημαντικά κίνητρα προς το δίκτυο των συνεργατών με bonus προμηθειών έως 8 ποσοστιαίες μονάδες για την αύξηση του στόλου των ασφαλισμένων οχημάτων. Η εμπορική πολιτική, που τίθεται σε ισχύ από τις 12 Ιουνίου, θα εφαρμοστεί επίσης συνδυαστικά με την εμπορική πολιτική του Φεβρουαρίου και στοχεύει στην ενίσχυση του στόλου των αυτοκινήτων στα 600.000 αυτοκίνητα έως το τέλος του χρόνου.
Ταυτόχρονα η εταιρεία θα ανανεώσει τον τρόπο λειτουργίας της Δ/νσης Πωλήσεων και τη συχνότητα επικοινωνίας, θα δώσει έμφαση στις συναντήσεις βάσει συγκεκριμένου προγραμματισμού και θα τοποθετήσει επιθεωρητές πωλήσεων για να ενισχύσει τη διεύθυνση πωλήσεων.