Η Arag επεκτείνει τις επιχειρηματικές δραστηριότητες στην Σκανδιναβία

Η Nορβηγική ασφαλιστική εταιρία Νομικής Προστασίας HELP Forsikring AS, «συγγενική» του ομίλου Arag του Ντίσελντορφ Γερμανίας, έχει αρχίσει τις επιχειρηματικές δραστηριότητες στη Σουηδία από το Μάιο 2012. Η εταιρεία παρέχει νομικές ασφαλιστικές υπηρεσίες για τα μέλη  της σουηδικής συνδικαλιστικής οργάνωσης που εκπροσωπεί  εργαζόμενους στη βιομηχανία ηλεκτρικών   “Svenska Elektrikerförbundet ” (SEF).   Επιπλέον, η SEF,  είναι μέρος της σουηδικής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων – Landsorganisationen i Sverige – που είναι η ομπρέλα για τις 14 πλέον σημαντικές συνδικαλιστικές οργανώσεις στη Σουηδία. 

Η Arag δραστηριοποιείται στη Νορβηγία από το 2007 και κατέχει 44%  της HELP Forsikring AS στην ασφάλιση Νομικής Προστασίας, και  συνεπώς ο μοναδικός πάροχος τέτοιας ασφάλισης στην Σκανδιναβία. Η HELP Forsikring AS ιδρύθηκε στην Νορβηγία το 2005. Ο Όμιλος ARAG εξαγόρασε μέρος από αυτήν την νέα εταιρία  δύο χρόνια αργότερα και ακόμα περισσότερες μετοχές το 2008. 

Η HELP ενεργοποιείται  κυρίως στον ιδιωτική ασφαλιστική αγορά νομικής προστασίας, και παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στη Σκανδιναβική αγορά. Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι μέχρι σήμερα δεν υπήρχε αποτελεσματική νομική προστασία για υποθέσεις που αφορούσαν την εργασία, την οικογένεια και τα εξαρτώμενα μελη της, τον καταναλωτή, κτλπ.

Με την προσθήκη HELP Forsikring AS στην Νορβηγία,  την πιο πολυπληθή χώρα της Σκανδιναβίας, η Arag εκπροσωπείται πλέον σε 14 διεθνείς αγορές. Σε διεθνές επίπεδο,  η οικογενειακή επιχείρηση του Ντίσελντορφ – Arag, είναι μια από της μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρίες Νομικής Προστασίας στον κόσμο. Κατά την διάρκεια του τελευταίου οικονομικού έτους, η Arag είχε 706,5 εκατομμύρια ευρώ έσοδα από ασφάλιστρα στην νομική προστασία  και 1,5 δισ. Ευρώ συνολικά έσοδα του ομίλου.
Τέλος, η διεθνής ασφάλιση νομικής προστασίας συγκαταλέγεται πλέον μεταξύ των μεγαλύτερων τμημάτων της επιχείρησης και σχεδόν το ήμισυ του ομίλου, περίπου 3.500 υπάλληλοι, εργάζονται σήμερα εκτός της Γερμανίας.