ΟΠΕ: Εκδηλώσεις για την ανάπτυξη της εξαγωγικής δραστηριότητας

Ο Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου διοργάνωσε ενημερωτικές εκδηλώσεις, την Τρίτη 5 Ιουνίου 2012 στη Θεσσαλονίκη και την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012 στην Αθήνα, με θέμα τις δυνατότητες ανάπτυξης εξαγωγικής δραστηριότητας στις αγορές της Ρωσίας, του Καζακστάν και του Αζερμπαϊτζάν και τη σκοπιμότητα συμμετοχής στις Διεθνείς Εκθέσεις δομικών υλικών KAZBUILD & BAKOUBUILD 2012 και MOSBULD 2013. 

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του Προγράμματος Δράσης 2012-2013  με στόχο την πληροφόρηση των ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων για συγκεκριμένες αγορές – στόχους και τις προοπτικές ανάπτυξης τους σε αυτές.

Ο Γενικός Διευθυντής του ΟΠΕ κ. Μένος Αγγελάκης παρουσίασε το Πρόγραμμα Δράσης του Οργανισμού για το Β΄ εξάμηνο 2012 που αφορά στον κλάδο των δομικών υλικών για τις χώρες ΚΑΚ και ο Σύμβουλος ΟΕΥ Α΄κ. Ιωάννης Μάρκος ανέλυσε το διμερές εμπόριο μεταξύ των χωρών της ΚΑΚ και της Ελλάδας με ειδική αναφορά στην αγορά της Ρωσίας, του Καζακστάν και του Αζερμπαϊτζάν. Οι  εκπρόσωποι της εταιρείας ITE, κος Chris Christofi και κα Valentyna Podgorodetska, παρουσίασαν τις επιχειρηματικές ευκαιρίες και το περιβάλλον συνεργασίας που προσφέρεται στο πλαίσιο των Διεθνών Εκθέσεων KAZBUILD & BAKOUBUILD 2012 και MOSBULD 2013 καθώς και τις δυνατότητες μεταφορών προς και από τις χώρες της ΚΑΚ.

Στην εκδήλωση στην Αθήνα, συμμετείχαν και ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Καζακστάν,  κος Ευθύμιος Παντζόπουλος, η Β΄Γραμματέας Οικονομικών, Εμπορικών και Πολιτιστικών Υποθέσεων της Πρεσβείας του Αζερμπαϊτζάν στην Αθήνα, κα Khatira Museyipova και η Γραμματέας ΟΕΥ Α΄ της Ελληνικής Πρεσβείας στο Αζερμπαϊτζάν, κα Παπαναστασίου. 

Εκατό (100) και πλέον εταιρείες του κλάδου των δομικών υλικών  ανταποκρίθηκαν στο  κάλεσμα του ΟΠΕ και ενημερώθηκαν  από προσωπικότητες που διαθέτουν κατάρτιση και εξειδίκευση για τις συγκεκριμένες αγορές. Επιχειρηματίες από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη  παρακολούθησαν με  ενδιαφέρον τα θέματα που παρουσιάστηκαν, γεγονός που αποδεικνύει τη στροφή των Ελλήνων εξαγωγέων του κλάδου σε αγορές- στόχους όπως είναι οι αγορές της Ρωσίας, του Καζακστάν και του Αζερμπαϊτζάν.