«Oι ηλικίες συνταξιοδότησης πρέπει να ανέλθουν από τα 70 στα 80 χρόνια»

«Oι ηλικίες συνταξιοδότησης θα πρέπει να ανέλθουν από τα 70 στα 80 χρόνια» στην Ελλάδα δήλωσε στο Bloomberg ο διευθύνων σύμβουλος του American International Group (ΑΙG), Ρόμπερτ Μπένμος.

 Στις δηλώσεις του υποστήριξε ότι «αυτό θα μπορούσε να καταστήσει περισσότερο προσιτές τις συντάξεις και τις ιατρικές υπηρεσίες. Εκτός αυτού, θα διατηρήσει τους ανθρώπους για περισσότερο καιρό στις θέσεις εργασίας τους και θα αφαιρέσει το συγκεκριμένο βάρος από τις νεότερες γενεές». Στην Ελλάδα το προσδόκιμο ζωής διαμορφώνεται κατά μέσο όρο στα 81,3 έτη, διατηρεί παράλληλα μία από τις χαμηλότερες ηλικίες συνταξιοδότησης στην Ευρώπη, στα 59,6 έτη.

«Οι άνθρωποι στην Ελλάδα πρέπει να δουν ότι δεν υπάρχει εύκολος τρόπος εξόδου από αυτό» και η κυβέρνηση θα πρέπει να τους κάνει να εργαστούν περισσότερο, συμπλήρωσε. «Σε περίπτωση που δεν συμβεί κάτι τέτοιο, και επιστρέψουν στο δικό τους νόμισμα, τη δραχμή, τότε εκτιμώ ότι αυτό θα δημιουργούσε έναν τεράστιο πληθωρισμό, κάτι που θα ήταν καταστροφικό για τους ανθρώπους με σταθερά εισοδήματα».