Το ρίσκο της μοναχικής ή ανειδίκευτης διαδρομής

– Κάποιοι από τους «πρωτοκλασάτους» της αγοράς, εσχάτως,  κατάλαβαν ότι μέσα από συζητήσεις θα βρουν τον πάρτνερ που τους ταιριάζει.

– Ναι και είναι πραγματικότητα ότι γίνονται κουβέντες για συνεταιρισμούς μεταξύ εταιρειών της αγοράς που διάγνωσαν ότι η λύση βρίσκεται κάπου προς τα εκεί.

– Βέβαια οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει βάλει και το χέρι της η εποπτεία καθώς έδειξε αρκετές φορές μέχρι σήμερα τον «σωστό δρόμο» που δεν έχει να κάνει με τίποτα πολύπλοκο και δεν αφορά σε τίποτε άλλο παρά την διάσωση κόπων, ονομάτων, επιχειρηματικών οντοτήτων.

– Και αυτή είναι η πραγματικότητα, που τώρα την κατάλαβαν κάποιοι ή τώρα τους έκαναν να την καταλάβουν κάποιοι άλλοι.

– Δηλαδή υπάρχουν περιπτώσεις που πρέπει να οδηγηθούν απαρεγκλίτως σε συνέργιες ακολουθώντας τις «νομοτελειακές» υποδείξεις. Διαφορετικά δεν τα «βγάζουν πέρα».

– Επειδή όμως το σκηνικό του «δεν καταφέρνω οπότε βαρώ κανόνι» δεν περνά σήμερα εύκολα ούτε μπορεί να μεθοδευτούν ανάλογες συνδρομητικές κινήσεις, οι κορυφαίοι της κάθε περίπτωσης αναζητούν την διέξοδό τους.

– Έτσι και έχει γίνει, και τώρα, υπάρχουν προθέσεις, και τρέχουν, και έχουν καταλήξει,  σε ευοίωνες εξελίξεις και καταστάσεις επαγωγικές.

– Και ρωτούν οι ενδιαφερόμενοι και επικρατεί και προβληματισμός και αναζητούν τρόπους ώστε να αναδείξουν είτε το καλύτερο κομμάτι τους είτε να δημιουργήσουν νέα κομμάτια από κοινού με τους άλλους.

– Υπάρχουν εταιρείες που μιλούν για εξειδίκευση, οπότε θα εγκαταλείψουν κλάδους και συμβόλαια.

– Υπάρχουν κάποιες άλλες που αναφέρονται σε συσπείρωση δυνάμεων οπότε αναζητούν τις βάσεις συνεργασίας με τους δυνητικούς μελλοντικούς εταίρους.

– Κορυφαία όμως σημασία έχει το γεγονός ότι μέσα σε αυτές βρίσκονται και ασφαλιστικές, και μεσιτικές και πρακτορειακές καταδεικνύοντας ότι σε όλο το εύρος της αγοράς έχει γίνει σαφές ότι ο μοναχικός ή ο ανειδίκευτος δρόμος είναι ρίσκο….

-Οσο για την εποπτεία σωστά καθοδηγεί.