«Ανοιχτή» στο κοινό η Ημερίδα Ιδιωτικής Ασφάλισης στη Θεσσαλονίκη

H εφημερίδα «ασφαλίζομαι» πιστή στις αρχές της και με σκοπό να συμβάλει ακόμα πιο ουσιαστικά στην ενημέρωση του ευρύτερου κοινού για τα ασφαλιστικά θέματα, τις ασφαλιστικές ανάγκες και τις λύσεις που προσφέρει η ασφαλιστική αγορά, διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά Ημερίδες για την Ιδιωτική Ασφάλιση, σε τέσσερις μεγάλες πόλεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ηράκλειο). 

Η δεύτερη ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, την Πέμπτη 31 Μαίου, στο ξενοδοχείο Porto Pallace, από τις 09.30 έως τις 15.00.

Οι ημερίδες ιδιωτικής ασφάλισης απευθύνονται στο ευρύτερο καταναλωτικό κοινό, στην επιχειρηματική κοινότητα, στην τοπική ασφαλιστική αγορά της κάθε περιοχής και φυσικά στους τοπικούς φορείς.

Στόχος των ημερίδων είναι:
• η ανάδειξη του θεσμού της ιδιωτικής ασφάλισης και του ρόλου που διαδραματίζει σε μια σύγχρονη κοινωνία και
• η άνοδος της ασφαλιστικής συνείδησης του καταναλωτή, μέσω της ενημέρωσής του για σωστή επιλογή εταιρείας και προγράμματος,
• η παρουσίαση λύσεων που προτείνονται στους καταναλωτές για χρήσιμες, ουσιαστικές αλλά και οικονομικές καλύψεις, στο πλαίσιο της σημερινής κρίσης.

Το πρόγραμμα της ημερίδας στη Θεσσαλονίκη περιλαμβάνει τρία θεματικά πάνελ συζήτησης και θα εστιάσει στα νέα ασφαλιστικά προγράμματα, που προσφέρουν οι εταιρείες στον Έλληνα καταναλωτή, ιδιώτη και επιχειρηματία. Ειδική βαρύτητα θα δοθεί στα συνταξιοδοτικά προγράμματα, στα προγράμματα υγείας, στα προγράμματα ασφάλισης ιδιωτικής περιουσίας (κατοικίας, σκάφους αναψυχής και αυτοκινήτου) και στα προγράμματα ασφάλισης επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών.

Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι:
 
- Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση & Κρίση: Εφαρμοσμένες προτάσεις & πρακτικές λύσεις για την αντιμετώπισή της.
- Νέα προϊόντα κλάδου Ζωής, Σύνταξης και Υγείας. (Τα χαρακτηριστικά των νέων συνταξιοδοτικών προγραμμάτων, εγγυημένες αποδόσεις ή επενδυτικό ρίσκο, επιλογές και δυνατότητες στην λήξη, εναλλακτικές προτάσεις, προγράμματα υγείας, οι νέες τάσεις, ισόβια ή ετησίως ανανεούμενα προγράμματα, σχέσεις με ταμεία κοινωνικής ασφάλισης και συνεργαζόμενα νοσοκομεία, συνδρομητικά και εκπτωτικά προγράμματα).
- Νέα προϊόντα ασφάλισης ιδιωτικής περιουσίας, επαγγελματικών ευθυνών και νομικής προστασίας. (Περιουσία, κατοικία, επιχείρηση, σκάφη κ.α., αυτοκίνητο, αστικές ευθύνες).
- Η συμβολή της ασφάλισης στην ανάπτυξη της Μακεδονικής αγοράς: Ευκαιρίες και Προβλήματα. (Αποτύπωση της τοπικής ασφαλιστικής αγοράς, η συνεργασία των διαμεσολαβούντων με τους τοπικούς φορείς, οι ανάγκες των επιχειρήσεων και οι προσφορότεροι τρόποι κάλυψής τους).

Στα πάνελ αυτά, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει δια-δραστικά υποβάλλοντας τα ερωτήματά του, να αντλήσει πληροφορίες αλλά και να συλλέξει πρακτικές συμβουλές που θα συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής του σε επίλεκτους ομιλητές-panelists όπως καταξιωμένους δημοσιογράφους, έμπειρους ασφαλιστές από τα κεντρικά γραφεία των μεγαλύτερων ασφαλιστικών εταιρειών, των οποίων τη συμμετοχή έχουμε εξασφαλίσει,  καθώς και μεσιτικών απ’ όλο το δίκτυο της Μακεδονίας.

Επίσης, επαγγελματίες όπως γιατροί, δικηγόροι, ξενοδόχοι, φαρμακοποιοί, πολιτικοί μηχανικοί, φοροτεχνικοί αλλά και επιχειρηματίες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις σύγχρονες ασφαλιστικές καλύψεις των επαγγελμάτων τους  από έμπειρα και εξειδικευμένα στελέχη του ασφαλιστικού κλάδου. 

Η ημερίδα πραγματοποιείται υπό την αιγίδα:

Της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), του Συνδέσμου Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Θεσσαλονίκης (ΣΔΑΕ) και των Σ.Ε.Μ.Α., Π.Ο.Α.Δ., Π.Σ.Α.Σ., Π.Σ.Σ.Α.Σ.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση θα απευθύνουν οι κ.κ.:
κ. Μιχάλης Βουράκης, Πρόεδρος Συνδέσμου Ασφαλιστικών Πρακτόρων Βορείου Ελλάδος
κ. Σάββας Δημητριάδης, Πρόεδρος Συνδέσμου Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών
κ. Μιχάλης Ζορπίδης, Πρόεδρος Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης
κ. Δημήτρης Μπακατσέλος*, Πρόεδρος Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης
κ. Παναγιώτης Χασάπης, Μέλος ΔΣ Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ)

Μεταξύ των διακεκριμένων ομιλητών της Ημερίδας που συμμετέχουν στα πάνελς είναι οι:
κ. Ιωάννης Βοτσαρίδης, Διευθύνων Σύμβουλος, INTERLIFE ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, κα Νάντια Σταυρογιάννη, Διευθύνουσα Σύμβουλος, DAS Hellas, κ. Ευστάθιος Τσαούσης, Εμπορικός Διευθυντής, ERGO Hellas, κ. Δημήτρης Σπανός, Γενικός Διευθυντής, CNP MARFIN ΖΩΗΣ κ.α.

Η ημερίδα διοργανώνεται με την υποστήριξη των εταιριών:
ΜΕΓΑΛΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ: ERGO, CARGLASS
ΧΟΡΗΓΟΙ: INTERAMERICAN, CHARTIS, DAS, INTERLIFE, EXECUTIVE INSURANCE BROKERS
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ: INTERNATIONAL LIFE, ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, CNP MARFIN ZΩΗΣ, ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΙ ΜΙΝΕΤΤΑ, ARAG 

Η είσοδος είναι ελεύθερη, με προεγγραφή.
Για προεγγραφές επικοινωνήστε με:
κ. Νίκο Αθανασίου, Data Base Manager, Ethos Media S.A, τηλ. 210 998 4912 ή στείλτε ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο στo e-mail:athanasiou.n@ethosmedia.eu.

Για πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα επικοινωνήστε με:
κα Σοφία-Αφροδίτη Βουλγαράκη, Communication & P.R. Manager, Ethos Media S.A, τηλ. 210 998 4901, e-mail:voulgaraki.s@ethosmedia.eu.

Οργανωτική ομάδα:
κ. Κωνσταντίνος Σαλβαρλής, Conferences Manager, Ethos Media S.A, Τ:210 998 4909,
salvarlis.k@ethosmedia.eu
κα. Αθηνά Φραδέλου, Marketing & PR Manager, Ethos Media S.A, Τ:210 998 4905, fradelou.a@ethosmedia.eu

Το πρόγραμμα της ημερίδας μπορείτε να δείτε εδώ