Αλλαγή ημερομηνίας ετήσιου προγράμματος του ΕΙΑΣ

Οι δια βίου εκπαιδευτικές υπηρεσίες που προσφέρει το Ελληνικό Ινστιτούτο Ασφαλιστικών Σπουδών (ΕΙΑΣ) καλύπτουν τους νεοεισερχόμενους στον κλάδο, τα μεσαία και ανώτερα στελέχη και όλες τις βαθμίδες των διαμεσολαβητών, με Ετήσια Πιστοποιημένα Εκπαιδευτικά Προγράμματα διεθνούς αναγνώρισης, με εντατικά κλαδικά σεμινάρια και με σεμινάρια σύγχρονου ασφαλιστικού management και πωλήσεων.

Το Ετήσιο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Στελεχών Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων, θα είναι διάρκειας 450 εκπαιδευτικών ωρών, με απασχόληση ενός πλήρους πρωινού και δύο απογευμάτων την εβδομάδα ή δύο απογευμάτων την εβδομάδα και θα πραγματοποιείται στο εκπαιδευτικό κέντρο του ΕΙΑΣ, Λ. Συγγρού 106, στον 5ο όροφο. Το Πρόγραμμα θα αρχίσει την:
Τρίτη 26 Ιουνίου 2012, στις 17.00 – 20.15.

Πρόγραμμα και εκπαιδευτικό δυναμικό του ΕΙΑΣ

Τo πρόγραμμα διδασκαλίας χωρίζεται σε τρεις ενότητες (επισυνάπτεται αναλυτικό πρόγραμμα μαθημάτων με τις αντίστοιχες ώρες διδασκαλίας).
1η Ενότητα: Εισαγωγή στην Ασφάλιση & το Θεσμικό Πλαίσιο (36 ώρες)
2ηΕνότητα: Οι Ασφαλιστικοί Κλάδοι – Θεωρία & Πρακτική (196 ώρες)
3η Ενότητα: Λογιστική & Χρηματοοικονομική Διοίκηση στις Ασφαλιστικές Επιχειρήσεις (102 ώρες)
Επίκαιρα Θέματα (40 ώρες)
Εξετάσεις, πρακτικές ασκήσεις, εκπαιδευτικές επισκέψεις και εκπαιδευτικές συναντήσεις (76 ώρες)

Οι διδάσκοντες στο ΕΙΑΣ είναι:
• Ανώτατα και ανώτερα στελέχη επιχειρήσεων, καθώς και προσωπικότητες του Ασφαλιστικού και Οικονομικού χώρου με υψηλή εξειδίκευση στο διδακτικό αντικείμενο ευθύνης του.
• Πιστοποιημένοι εισηγητές από τον ΟΑΕΔ (με κωδικό ΛΑΕΚ).
• Με υψηλή βαθμολογία στις αξιολογήσεις εκπαιδευτών του Ινστιτούτου (βάσει προτύπου διασφάλισης ποιότητας).
Τα μαθήματα θα γίνονται το πρωινό της Δευτέρας 08.30 – 15.15 και τα απογεύματα Τρίτης & Τετάρτης 17.00 – 20.15.
Στο πρόγραμμα μπορεί να επέρχονται μικρές αναπροσαρμογές, για τις οποίες θα ειδοποιούνται εγκαίρως οι σπουδαστές.

Στόχος προγράμματος

• Οι απόφοιτοι να έχουν μια συνολική εποπτική και προχωρημένη γνώση όχι μόνο των τεχνικών ασφαλιστικών κλάδων αλλά και των άλλων σχετικών λειτουργιών, καθώς και της διοίκησης μιας ασφαλιστικής επιχείρησης.
• Η ουσιαστική κατάρτιση πoυ παρέχεται από τo Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα τoυ ΕIΑΣ, είναι ιδιαίτερα χρήσιμη, καθώς ένας από τους κύριους στόχους του προγράμματος είναι οι απόφοιτοί του να καταστούν βασικά στελέχη μιας επιχείρησης, με επαρκείς βάσεις και ικαvoπoιητικές γvώσεις πoυ θα τoυς δώσoυv τη δυvατότητα vα καταλάβουν, εξελισσόμενοι, αvώτερες και καλά αμειβόμεvες θέσεις στη διoίκησή της.

Το πρόγραμμα απευθύνεται:

• Σε εργαζόμενους σε ασφαλιστικές επιχειρήσεις (Ασφ. Εταιρίες, ασφαλιστικά πρακτορεία, γραφεία διαμεσολάβησης)
• Σε έμπειρους επαγγελματίες (Ασφαλιστικούς Πράκτορες, Μεσίτες Ασφαλίσεων, Ασφαλιστικούς Συμβούλους, Συντονιστές, Διευθυντές Υποκαταστημάτων), που επιθυμούν να συστηματοποιήσουν και να εκσυγχρονίσουν τις γνώσεις τους, προκειμένου να βελτιώσουν τις επαγγελματικές τους προοπτικές , να ενισχύσουν τις δυνατότητες επαγγελματικής και ενδοεπιχειρησιακής εξέλιξής τους και να αυξήσουν τα αποτελέσματα της οικονομικής δραστηριότητάς τους.
• Σε στελέχη μεγάλων βιομηχανικών, εμπορικών και άλλων επιχειρήσεων, τα οποία χειρίζονται τα σύνθετα ασφαλιστικά θέματα των επιχειρήσεων αυτών.
• Σε νέους που εργάζονται ήδη ή που θα τους ενδιέφερε να σταδιοδρομήσουν στην ασφαλιστική αγορά.

Οι αιτήσεις των υποψηφίων μαζί με τηv καταβoλή της πρώτης δόσης τωv διδάκτρωv θα γίvovται δεκτές μέχρι την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012.

Πλεονεκτήματα προγράμματος

– Πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης.
– Δυνατότητα διαφοροποίησης στην αγορά εργασίας.
- Υψηλή εξειδίκευση.
– Οι απόφοιτοι θα μπορούν να κατανοήσουν τις ασφαλιστικές καλύψεις και να εντοπίζουν νέες αγορές και νέους τομείς ασφάλισης.
– Οι γνώσεις που θ’ αποκτήσουν οι απόφοιτοι θα τους δώσουν την δυνατότητα να γίνουν πιο αποτελεσματικοί και αποδοτικοί στην καθημερινή τους εργασία.
– Η ποιότητα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του ΕΙΑΣ, έχει εκτιμηθεί τόσο από την Ελληνική Ασφαλιστική Αγορά όσο και από Ευρωπαϊκά Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, που έχουν αναγνωρίσει το επίπεδο των σπουδών του ΕΙΑΣ σαν ισότιμο με το επίπεδο σπουδών που παρέχουν τα Ιδρύματα αυτά.
– Συμμετοχή των σπουδαστών στα σεμινάρια που πραγματοποιεί το ΕΙΑΣ, άνευ καταβολής διδάκτρων
– Για όσους εγγραφούν ως συνδεδεμένα μέλη του ΕΙΑΣ, η εγγραφή είναι δωρεάν.
– Για τα φυσικά πρόσωπα, το ΕΙΑΣ παρέχει τη δυνατότητα καταβολής των διδάκτρων σε άτοκες δόσεις μέσω πιστωτικής κάρτας.