Επενδυτικό ταμείο από την Achmea και τη Life Sciences Partners

Συγκεκριμένα, η Achmea και η επενδυτική εταιρεία Life Sciences Partners, που ειδικεύεται επενδυτικά στην υγειονομική περίθαλψη και στη βιοτεχνολογία, δημιούργησαν το επενδυτικό ταμείο LSP-Health Economics Fund (LSP-HEF), με σκοπό την καινοτομία στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης. 

Η Achmea προτίθεται να διαθέσει προς αυτή την κατεύθυνση 50 εκατ. ευρώ. Εξάλλου, η Syntrus Achmea, επενδυτικός Όμιλος που διαχειρίζεται το χαρτοφυλάκιο real estate της Achmea, διευρύνει τον ρόλο της στη διαχείριση των πόρων της μητρικής εταιρείας με δύο νέες εντολές. Η Achmea εκχωρεί στη Syntrus μία εντολή θεματοφύλακα περίπου 1 δισ. ευρώ για εναλλακτικές επενδύσεις, ενώ της αναθέτει και τη διαχείριση μέρους του χαρτοφυλακίου παραγώγων, η αξία του οποίου ανέρχεται στα 20 δισ. ευρώ.

Επισημαίνεται ότι για την Achmea, η οποία διατηρεί πολύ υψηλό ποσοστό φερεγγυότητας που φθάνει το 204% στο κλείσιμο του 2011, η Interamerican παραμένει εταιρεία αιχμής για τις εκτός Κάτω Χωρών ευρωπαϊκές δραστηριότητες του Ομίλου. Η πιστοληπτική ικανότητα της Achmea βαθμολογείται από την Standard & Poor’s με Α+. Η Achmea, στην οποία ανήκει η Interamerican, προχώρησε πρόσφατα σε στρατηγικές κινήσεις για επενδύσεις στον τομέα υγείας και τη διαχείριση των επενδυτικών χαρτοφυλακίων της.