Πρωτόκολλο Καθορισμού Στόχων από την Net-Zero Insurance Alliance

H Net-Zero Insurance Alliance (NZIA) παρουσίασε το πρώτο της Πρωτόκολλο Καθορισμού Στόχων στην Ετήσια Συνάντηση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός. Ως μέλος της NZIA και συνυπογράφων του Πρωτοκόλλου, η NN χαιρετίζει αυτό το σημαντικό ορόσημο.

Η NN έχει δεσμευτεί να μεταφέρει τα χαρτοφυλάκια των ασφαλιστικών εταιρειών της σε καθαρές μηδενικές εκπομπές αερίων θερμοκηπίου έως το 2050, σύμφωνα με μέγιστη άνοδο θερμοκρασίας 1,5°C πάνω από τα προβιομηχανικά επίπεδα έως το 2100, προκειμένου να συμβάλει στην εφαρμογή της Συμφωνίας του Παρισιού για την αλλαγή στο κλίμα.

Το Πρωτόκολλο Καθορισμού Στόχων θα επιτρέψει στα μέλη της NZIA να θέτουν επιστημονικούς, ενδιάμεσους στόχους για τη μετάβαση των χαρτοφυλακίων ασφαλιστικών αναδοχών στο καθαρό μηδέν. Περιγράφει πέντε τύπους στόχων όσον αφορά τη μείωση των εκπομπών, τη δέσμευση ή/και την ασφάλιση της μεταβατικής κατηγορίας. Σύμφωνα με τις απαιτήσεις του πρωτοκόλλου, η NN θα ορίσει στη συνέχεια και θα αποκαλύψει αρχικούς στόχους έως τις 31 Ιουλίου 2023.

David Knibbe, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου NN: “Το πρωτόκολλο Target-Setting της NZIA είναι ένα σημαντικό βήμα προς τον καθορισμό καθαρού μηδενικού στόχου για την ασφαλιστική αναδοχή. Υπογραμμίζει πώς ο κλάδος μας, μέσω κοινής δράσης, μπορεί να διαδραματίσει βασικό ρόλο στην καθιέρωση της μετάβασης προς μια οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα».

Το Πρωτόκολλο βασίζεται στην έναρξη του παγκόσμιου λογιστικού προτύπου για τη μέτρηση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου που σχετίζονται με τα χαρτοφυλάκια ασφαλιστικών αναδοχών, το οποίο αναπτύχθηκε από την Partnership for Carbon Accounting Financials (PCAF) σε συνεργασία με την NZIA.