Σε οκταετή κάθειρξη χωρίς αναστολή καταδικάστηκε ο Π. Ψωμιάδης

Σε οκταετή κάθειρξη χωρίς αναστολή καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο  πρώην επικεφαλής του ομίλου «ΑΣΠΙΣ» Παύλος Ψωμιάδης, για την υπόθεση της πλαστής εγγυητικής επιστολής που είχε προσκομίσει τον Σεπτέμβριο του 2009 προκειμένου να καλύψει το έλλειμμα αποθεματικών που είχε διαπιστωθεί από την Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης, 

Το δικαστήριο, με αντίστοιχη πρόταση του εισαγγελέα έδρας, κήρυξε ένοχο τον πρώην μεγαλομέτοχο του ομίλου καθώς και το συνεργάτη του, Ανδρέα Λοΐζο για την κατηγορία της πλαστογραφίας.

Στο κατηγορητήριο, που είχε συνταχθεί σε βάρος τους περιλαμβάνονταν και τα αδικήματα της απάτης και της χρήσης πλαστού εγγράφου.

Η υπόθεση αφορά εγγυητική επιστολή ύψους 550 εκατομμυρίων ευρώ που προσκόμισε ο Παύλος Ψωμιάδης στην Επιτροπή με σκοπό, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, να συνεχιστεί η λειτουργία της ασφαλιστικής εταιρείας «ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ» και να μην προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ύψους 203 εκατομμυρίων ευρώ, που του είχε ζητηθεί από τα αρμόδια όργανα.

Στον Ανδρέα Λοΐζο το δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης επτά ετών. Υπενθυμίζεται ότι ο Παύλος Ψωμιάδης είναι ήδη κρατούμενος ενώ σε εξέλιξη είναι και η δίκη του για την υπόθεση εξαπάτησης επενδυτών της ΑΣΠΙΣ CAPITAL.