ARAG: Νομική προστασία οχήματος

Μόνο με την απλή ασφάλιση του αυτοκινήτου σας είστε καλυμμένος για υλικές ζημιές και σωματικές βλάβες τις οποίες προκαλείτε εσείς σε τρίτους.

Ουδεμία όμως κάλυψη έχετε για ζημιές οι οποίες θα προκληθούν  από υπαιτιότητα τρίτων στα δικά σας οχήματα είτε για τραυματισμούς σ’ εσάς, στους οδηγούς ή τους συνεπιβαίνοντες. 

Αποκτώντας και την ARAG Νομική Προστασία έχετε το κεφάλι σας ήσυχο, γιατί η ARAG φροντίζει για σας αναλαμβάνοντας να διεκδικήσει για λογαριασμό σας τόσο τις ζημιές των αυτοκινήτων σας όσο και τις απαιτήσεις από  ενδεχόμενες σωματικές βλάβες μετά από ένα ατύχημα.

Οι κίνδυνοι τους οποίους αντιμετωπίζουμε καθημερινώς με το αυτοκίνητο είναι τόσοι πολλοί ούτως ώστε η ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ κατέστη αναγκαία.

Έχοντας ARAG Νομική Προστασία ταξιδεύει ο δικηγόρος μαζί σας.

Σε ποιές περιπτώσεις καλύπτει η Νομική Προστασία Οχήματος
1. Σε περίπτωση που ο ασφαλισμένος εμπλακεί σ’ ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα που δεν ευθύνεται ή η υπαιτιότητα είναι αμφισβητούμενη η εταιρεία αναλαμβάνει να διεκδικήσει για λογαριασμό του τις απαιτήσεις για:
- τα έξοδα επισκευής του αυτοκινήτου του,
- την oικονομική ζημιά που έχει ο πελάτης για όσο διάστημα δεν χρησιμοποιεί το    αυτοκίνητό του αλλά αναγκάζεται να μισθώσει άλλο,
- τα διαφυγόντα κέρδη για επαγγελματικά οχήματα,
- την μείωση της εμπορικής αξίας του αυτοκινήτου,
- τα  νοσοκομειακά και  ιατρικά έξοδα,
- την ψυχική οδύνη όταν υπάρχει τραυματισμός ή θάνατος
- την χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης.
- τα έξοδα μίσθωσης ταξί.
2. Στις δικές μας καλύψεις δεν περιλαμβάνεται μόνο το τροχαίο συμβάν αλλά κάθε ζημία για την οποία υπάρχει υπαιτιότητα τρίτου και είναι νομικά επιδιώξιμη όπως π.χ.
- από πτώση αντικειμένων
- από δόλια ενέργεια
- από πτώση σε λακκούβα
- από καθίζηση οδοστρώματος
- από έργα ΔΕΗ, ΟΤΕ ΕΥΔΑΠ
- σε χώρους φύλαξης ή στάθμευσης
3. Σε περίπτωση που ο ασφαλισμένος κατηγορείται για τραυματισμό ή θάνατο προσώπου από αμέλεια,  η εταιρία αναλαμβάνει την υπεράσπιση του στα ποινικά δικαστήρια μέχρι τον Αρειο Πάγο.
4. Όταν ο ασφαλισμένος υποπέσει σε τροχαία παράβαση και διώκεται ποινικώς η εταιρία αναλαμβάνει να τον εκπροσωπήσει σε όλα τα ποινικά δικαστήρια.
5. Σε περίπτωση που αφαιρεθεί η άδεια κυκλοφορίας, το δίπλωμα οδηγήσεως  αναλαμβάνουμε να ασκήσουμε τις απαραίτητες προσφυγές στις αρμόδιες διοικητικές αρχές και διοικητικά δικαστήρια.
6. Όταν ο ασφαλισμένος έχει διαφορές που προέκυψαν από την αγορά, πώληση, ανταλλαγή ή επισκευή του ασφαλισμένου αυτοκινήτου του, συμπεριλαμβανομένων των κατασκευαστικών ελαττωμάτων των καινούργιων αυτοκινήτων, η εταιρία αναλαμβάνει να διεκδικήσει τις απαιτήσεις του.
7. Όταν ο ασφαλισμένος θέλει να διεκδικήσει την  ιδία συμμετοχή του σε περίπτωση που κάνει χρήση της μικτής ασφάλισης  του  αυτοκινήτου του.
8. Όταν ο ασφαλισμένος έχει διαφορές με την ασφαλιστική του εταιρία από ασφαλιστήρια μικτής, φωτιάς ή κλοπής του αυτοκινήτου του.
9. Όταν ο ασφαλισμένος χρειάζεται μία εμπεριστατωμένη πραγματογνωμοσύνη σε περίπτωση ολικής καταστροφής ή ασύμφορης επισκευής του οχήματός του.

Νομική Προστασία στο Εξωτερικό
Για όσες περιπτώσεις παρέχεται Νομική Προστασία στην Ελλάδα για τις ίδιες προστατεύουμε τον ασφαλισμένο μας και στο εξωτερικό. Εδώ θα πρέπει να ληφθούν υπ’ όψιν τα ιδιαίτερα προβλήματα που παρουσιάζει ένα τροχαίο συμβάν εκτός Ελλάδος.
Αφ’ ενός μεν το πρόβλημα γλώσσας που αντιμετωπίζει ο κάθε οδηγός και αφ’ ετέρου οι υπέρογκες αμοιβές δικηγόρων, πραγματογνωμόνων και δικαστικών εξόδων.
Παρόμοιες όμως δυσκολίες παρουσιάζονται  όταν η σύγκρουση γίνει μ΄ένα αλλοδαπό όχημα στην Ελλάδα, που τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί πάρα πολύ. Οι ασφαλισμένοι όμως της ARAG δεν έχουν να σκεφθούν τέτοιου είδους προβλήματα γιατί η ARAG αναλαμβάνει όλες τις σχετικές δαπάνες και ένα επιτελείο γλωσσομαθών διακανονιστών τους συμπαρίσταται συνεχώς από την πρώτη στιγμή.

Οι  Υπηρεσίες μας
Τα τμήματα ζημιών της ARAG απαρτίζονται από έμπειρους διακανονιστές και δοκιμασμένους νομικούς που αναλαμβάνουν
- την συλλογή όλων των δημοσίων εγγράφων που αφορούν την ασφαλιστική περίπτωση, όπως π.χ. αστυνομικά πρωτόκολλα, ποινικές δικογραφίες κλπ
- την προώθηση των δικαιολογητικών της ζημίας στην υπόχρεη ασφαλιστική εταιρία και την διαπραγμάτευση μαζί της, είτε για θέματα υπαιτιότητας, είτε για το ύψος της ζημίας, με νομικά επιχειρήματα και νομολογιακά δεδομένα
- την συνεχή ενημέρωση ασφαλισμένου και ασφαλιστικού συνεργάτη για την εξέλιξη σε όλη την φάση του εξωδικαστικού διακανονισμού της υπόθεσης
- την συστηματική παρακολούθηση των υποθέσεων που προχωρούν δικαστικώς με την συλλογή αντιγράφων από όλα τα δικόγραφα κλπ μέχρι την αποζημίωση του ασφαλισμένου και το κλείσιμο του σχετικού φακέλου
- την δωρεάν παροχή νομικών συμβουλών και κατευθύνσεων σε πελάτες και συνεργάτες για τα θέματα της αρμοδιότητάς μας
- τέλος δεν πρέπει να λησμονηθεί ο υψηλός βαθμός εξωδικαστικής επίλυσης των υποθέσεων που καταφέρνει η ARAG, γεγονός που άλλωστε επιθυμούν πρωτίστως οι ασφαλισμένοι μας.

ARAG: Γιατί το να έχεις δίκιο, δεν αρκεί. Το να βρεις το δίκιο σου, κοστίζει.