Στις 30 Απριλίου η απόφαση του εφετείου για τον Π. Ψωμιάδη

Την αθώωση του Παύλου Ψωμιάδη με την αιτιολογία ότι δεν είχε δόλο να παραπλανήσει τις αρχές, μέσω της εγγυητικής επιστολής που απέστειλε στην ΕπΕΙΑ, ζήτησαν οι δικηγόροι υπεράσπισης του πρώην ισχυρού άνδρα της Ασπίς. Σήμερα ολοκληρώθηκαν οι αγορεύσεις των δικηγόρων υπεράσπισης του κ. Ψωμιάδη και στις 30 Απριλίου στις 11.00, αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφαση του δικαστηρίου και αν αυτή θα έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα ή έφεση. Οι συνήγοροι εκτός από την έλλειψη δόλου, υποστηρίζουν ότι “δεν υπάρχει έγγραφο με την έννοια που αποδίδει ο ποινικός κώδικας, δεν το έχει καταρτίσει o ίδιος ο κ. Ψωμιάδης και ότι το χρησιμοποίησε πιστεύοντας, μετά λόγου γνώσης, ότι είναι γνήσιο”.
  
Πιο συγκεκριμένα οι δικηγόροι του κ. Ψωμιάδη επιχειρηματολόγησαν λέγοντας, ότι το έγγραφο δεν θα μπορούσε να παραπλανήσει σε καμία περίπτωση τους αποδέκτες του, καθώς τα ανώτατα στελέχη της ΕπΕΙΑ που κατέθεσαν στο δικαστήριο, τόνισαν ότι σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσαν να θεωρήσουν ότι αποτελεί εγγυητική επιστολή. Επίσης τόνισαν ότι ο σκοπός της πλαστογραφίας είναι νεφελώδης δεδομένου ότι ο ίδιος δεν είχε στην κατοχή του το ποσό των 203 εκατ. ευρώ, ώστε να έχει στόχο να το αποκρύψει ή να μην το καταβάλλει χρησιμοποιώντας το έγγραφο της εγγυητικής. 

Επιπρόσθετα εξέφρασαν την απορία πώς “η HSBC εφόσον δήλωσε ότι δεν έχει η ίδια καμία σχέση με την έκδοση του εγγράφου, δεν κινήθηκε νομικά και δεν ασχολήθηκε περαιτέρω με την υπόθεση η οποία θα μπορούσε να έχει πολλές σοβαρές, νομικές, οικονομικές και άλλες συνέπειες για την ίδια”. 

Οι δικηγόροι υπεράσπισης του κ. Ψωμιάδη ανέφεραν ότι η Ασπίς λειτουργούσε κανονικά και εξυπηρετούσε όλες τις υποχρεώσεις της προς τους ασφαλισμένους, τα νοσοκομεία και τα ασφαλιστικά ταμεία, μέχρι την ημέρα που η ΕπΕΙΑ αποφάσισε την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της και ότι ο κ. Ψωμιάδης ζητούσε μία μικρή παράταση προθεσμίας ώστε να βρεθούν κεφάλαια για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.