Η Allianz Ελλάδος στηρίζει το Παραολυμπιακό άθλημα Μπότσια

Τη διάδοση του Παραολυμπιακού αθλήματος Μπότσια (Boccia) στηρίζει η Allianz Ελλάδος, συνεχίζοντας μια σειρά ανάλογων δράσεων του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Η νέα πρωτοβουλία της Allianz Ελλάδος αφορά στη χορηγία της για το φιλικό αγώνα Μπότσια που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες στην Αθήνα υπό την αιγίδα της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, μεταξύ του «ασημένιου» Παραολυμπιονίκη του Πεκίνου, Γρηγόρη Πολυχρονίδη, και του Βρετανού πρωταθλητή, Τζέικομπ Τόμας.

Η ενέργεια της Allianz Ελλάδος εντάσσεται στο πλαίσιο της υποστήριξης που παρέχει ο Όμιλος Allianz στο Παραολυμπιακό κίνημα σε παγκόσμιο επίπεδο από το 2006. Το 2011, ο Όμιλος Allianz έγινε o πρώτος Διεθνής Εταίρος (International Partner) της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής, ενώ σε τοπικό επίπεδο είναι σήμερα Εθνικός Υποστηρικτής σε δέκα Εθνικές Παραολυμπιακές Επιτροπές. Μέσω αυτής της ισχυρής σχέσης, η Allianz έχει αποκτήσει βαθιά γνώση σχετικά με τα επιτεύγματα, τους στόχους και το πνεύμα του Παραολυμπιακού Κινήματος: το αξιοσημείωτο πάθος των αθλητών, τη φιλοδοξία τους να επιτύχουν και την ικανότητά τους να πιστέψουν στον εαυτό τους.

Στο φιλικό αγώνα που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο «Ανδρέας Παπανδρέου» του Περιστερίου, παραβρέθηκαν εκατοντάδες μαθητές σχολείων της Αττικής, μαθαίνοντας το άθλημα και εμψυχώνοντας τους δύο αθλητές που είναι και βασικοί υποψήφιοι για μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Νικητής του αγώνα στέφθηκε ο Έλληνας Παραολυμπιονίκης του Πεκίνου Γρηγόρης Πολυχρονίδης. Τον αγώνα συνδιοργάνωσε το σωματείο για τη φροντίδα των ατόμων με νευρομυϊκές παθήσεις MDA Hellas, με τη στήριξη της βρετανικής πρεσβείας στην Αθήνα και την ευγενική χορηγία της Allianz Ελλάδος.