Συμπληρωματική σύνταξη από την Efg Eurobank

του Μάριου Λάπρου, Senior Sales Manager Bancassurance στην Τράπεζα Eurobank EFG

Ο όμιλος Eurobank EFG, στο πλαίσιο της πληρέστερης εξυπηρέτησης του πελάτη και προκειμένου να καλύπτει με τον καλύτερο τρόπο τις πραγματικές και συνεχώς εξελισσόμενες ανάγκες του τελευταίου, αξιοποίησε τη συνεργασία της τράπεζας με την EFG Eurolife Ασφαλιστική, ενσωματώνοντας στην προϊοντική γκάμα, λύσεις και για τις μακροχρόνιες αποταμιευτικές και συνταξιοδοτικές ανάγκες τους. 

Η προϊοντική σειρά, η οποία εξελίχθηκε με τα χρόνια, περιλαμβάνει εξειδικευμένα προγράμματα, τα οποία καλύπτουν το σύνολο των αποταμιευτικών προτιμήσεων και δυνατοτήτων ενός πελάτη. Έχουν δημιουργηθεί με τεχνογνωσία αιχμής, υποστηρίζονται από τα πλέον σύγχρονα επενδυτικά εργαλεία, διατίθενται άμεσα και εύκολα με αυτοματοποιημένες ηλεκτρονικές διαδικασίες και από όλα τα κανάλια επικοινωνίας του πελάτη με την τράπεζα.

Συγκεκριμένα, ο πελάτης έχει τη δυνατότητα:
• της μακροχρόνιας τακτικής αποταμίευσης,
• της δημιουργίας συμπληρωματικής ή δεύτερης σύνταξης,
• της δημιουργίας κεφαλαίου για ειδικές χρήσης π.χ. σπουδές παιδιών,
με τον βολικότερο για εκείνον τρόπο, δηλαδή:
• είτε με τακτικές καταβολές είτε με καταβολές όποτε έχει τη δυνατότητα και
• διατηρώντας σταθερό διαχρονικά το ύψος της καταβολής του ή αυξομειώνοντάς το ανάλογα με την ευχέρειά του.

Ο σχεδιασμός του κάθε προγράμματος γίνεται σε ατομική βάση και με την υποστήριξη εξειδικευμένων τραπεζικών στελεχών.

Η σημερινή δύσκολη συγκυρία και η βαθύτατη κρίση, με σοβαρές επιπτώσεις και στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, καθιστούν επιτακτική σχεδόν την ανάγκη εξασφάλισης ενός συμπληρωματικού εισοδήματος, μιας δεύτερης συμπληρωματικής σύνταξης. Η διεθνής, αλλά και η εγχώρια δημοσιονομική κρίση έχουν καταδείξει ότι τα επενδυτικά προϊόντα, ακόμη και τα πλέον συντηρητικά, εμπεριέχουν ρίσκο επένδυσης και δεν απευθύνονται σε πελάτες που επιζητούν ασφαλείς τοποθετήσεις και αποδόσεις. Τη λύση αυτή προσφέρουν τα ασφαλιστικά προγράμματα, γεγονός που αποδεικνύει και η «επιμονή» των πελατών να ξεκινούν τέτοια μακροχρόνια προγράμματα ακόμα και στις σημερινές συνθήκες. 

Ως εκ τούτου, εκτιμάται ότι η συγκεκριμένη αγορά θα γνωρίσει μεγάλη ανάπτυξη στο μέλλον (όπως έχει συμβεί και στις υπόλοιπες δυτικές χώρες), με εντυπωσιακούς ρυθμούς μόλις σταθεροποιηθεί το οικονομικό περιβάλλον.