Η οδική βοήθεια στα προγράμματα της Chartis

του Θανάση Πετρόπουλου, senior underwriter, Consumer Lines στην Chartis

Η οδική βοήθεια είναι αναμφίβολα μία από τις πιο χρήσιμες καλύψεις σε κάθε ασφαλιστήριο συμβόλαιο οχήματος και αυτό μπορεί να το επιβεβαιώσει κάθε οδηγός που κάποια στιγμή τη χρειάστηκε, είτε για ατύχημα είτε για κάποια βλάβη.
Στην Chartis η φροντίδα ατυχήματος περιλαμβάνεται στις υποχρεωτικές καλύψεις όλων των συμβολαίων. Σε συνεργασία με την Interpartner, ο ασφαλισμένος έχει τη δυνατότητα αναγγελίας ζημιάς σε 24ωρη βάση, ενώ ειδικός συνεργάτης μεταβαίνει στον τόπο του ατυχήματος για λήψη φωτογραφιών και για τη συμπλήρωση της δήλωσης ατυχήματος. Επιπλέον, για τα Ι.Χ.Ε. και τις μοτοσικλέτες άνω των 125 cc, παρέχεται η οδική βοήθεια ατυχήματος όπου, σε περίπτωση ακινητοποίησης, το όχημα μεταφέρεται σε συνεργείο επιλογής του ασφαλισμένου. 

Προχωρώντας στις συμπληρωματικές καλύψεις, η Chartis παρέχει οδική βοήθεια βλάβης η οποία, όπως και η οδική φροντίδα ατυχήματος, παρέχεται τόσο μέσα στα γεωγραφικά σύνορα της χώρας όσο και εκτός. Σε αυτή την περίπτωση, ειδικό κινητό συνεργείο επισκευάζει επιτόπου τη βλάβη και όπου αυτό δεν είναι δυνατό, γίνεται μεταφορά στο πλησιέστερο συνεργείο. Και εδώ, η κάλυψη αφορά σε Ι.Χ.Ε., φορτηγά μέχρι 3,5 τόνους και μοτοσικλέτες άνω των 125 cc. Εάν υπάρχουν ζημίες από τροχαίο ατύχημα, πυρκαγιά ή φυσικά φαινόμενα, και εφόσον η επισκευή δεν μπορεί να γίνει αυθημερόν, ο ασφαλισμένος, εφόσον έχει επιλέξει την αντίστοιχη κάλυψη, δικαιούται όχημα αντικατάστασης έως πέντε ημέρες. Σε περίπτωση κλοπής του οχήματος δικαιούται όχημα αντικατάστασης έως 90 ημέρες. 

Πέρα όμως από την επιτόπου βοήθεια και φροντίδα των ασφαλισμένων, ιδιαίτερη βαρύτητα δίνουμε και στο επόμενο στάδιο εξυπηρέτησης του ασφαλισμένου, την επισκευή του οχήματος. Σε αυτό το πλαίσιο ξεκινήσαμε τη λειτουργία του Easy Repair, ενός προγράμματος προσεκτικά επιλεγμένων συνεργαζόμενων συνεργείων που δίνουν τη δυνατότητα επισκευής του οχήματος, χωρίς εκταμίευση χρημάτων και γραφειοκρατικές διαδικασίες, ενώ παρέχουν αυτοκίνητο αντικατάστασης και εγγύηση επισκευής. Η υπηρεσία αυτή παρέχεται σε όλους τους ασφαλισμένους ανεξαιρέτως, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και την εξοικονόμηση χρόνου και χρημάτων.