Η τηλεματική στην υπηρεσία της ασφάλισης

του Άγγελου Πολίτη, γενικού διευθυντή πωλήσεων & market management στην Allianz Ελλάδος

Η Allianz, με γνώμονα την παροχή υπηρεσιών ουσιαστικής προστιθέμενης αξίας στους πελάτες της, σχεδιάζει και προσφέρει υπηρεσίες που τους βοηθούν να είναι πιο ασφαλείς και να προφυλάσσουν την οικογένεια και την περιουσία τους. 

Μέσω της υπηρεσίας «Οδική Βοήθεια – All Help», που παρέχεται σε όλα τα πακέτα ασφάλισης αυτοκινήτου, η Allianz προσφέρει, σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος στην Ελλάδα, άμεση μεταφορά του αυτοκινήτου του πελάτη σε συνεργείο επιλογής του, μεταφορά των επιβαινόντων στον τόπο προορισμού τους και προσφορά αυτοκινήτου αντικατάστασης για 24 ώρες στις επόμενες 15 ημέρες του ατυχήματος. 

Επιπλέον, με την προαιρετική κάλυψη «Ολοκληρωμένη Οδική Βοήθεια», η Allianz παρέχει πλήρεις υπηρεσίες σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος ή βλάβης στην Ελλάδα ή την Ευρώπη. Οι υπηρεσίες περιλαμβάνουν την επιτόπου επισκευή του αυτοκινήτου ή τη μεταφορά του σε συνεργείο, τη μεταφορά των επιβαινόντων στον τόπο προορισμού τους, την παροχή αυτοκινήτου αντικατάστασης και την υγειονομική μεταφορά, εάν αυτή είναι απαραίτητη. 

Η Allianz, επενδύοντας στην καινοτομία και αξιοποιώντας την τεχνολογία, έβαλε πρόσφατα, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, την τηλεματική στην υπηρεσία της ασφάλισης μέσω της κάλυψης «Secure Drive», που παρέχεται προαιρετικά με τα προγράμματα ασφάλισης αυτοκινήτου «All For 1». Η ηλεκτρονική συσκευή τηλεματικής Secure Drive τοποθετείται στο αυτοκίνητο και μέσω δορυφόρου εντοπίζει την ακριβή θέση του αυτοκινήτου, δίνοντας σήμα στο κέντρο επιχειρήσεων της Allianz Assistance σε περίπτωση ατυχήματος, βλάβης ή κλοπής. 

Επίσης, μέσω της ενσωματωμένης κάρτας SIM, επιτρέπει την «ανοικτή» φωνητική επικοινωνία του οδηγού με τα εξειδικευμένα στελέχη της Allianz Assistance: 

• Κλήση επείγουσας βοήθειας: Σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος, η συσκευή τηλεματικής εκπέμπει επείγουσα κλήση στο συντονιστικό κέντρο της Allianz Assistance, εντοπίζει και ενημερώνει για τη θέση που βρίσκεται το αυτοκίνητο και επιτρέπει ανοικτή επικοινωνία με την ομάδα διαχείρισης επείγουσας κλήσης βοήθειας. 

• Ειδοποίηση βλάβης: Σε περίπτωση που το αυτοκίνητο παρουσιάσει βλάβη, χρησιμοποιώντας το ειδικό πλήκτρο ειδοποίησης βλάβης, ο οδηγός επικοινωνεί με το συντονιστικό κέντρο της Allianz Assistance. 

• Άμεση ειδοποίηση κλοπής: Σε περίπτωση που το αυτοκίνητο κλαπεί, τότε η συσκευή τηλεματικής εκπέμπει σήμα κλοπής στο συντονιστικό κέντρο της Allianz Assistance, εντοπίζει και ενημερώνει για τη θέση που βρίσκεται το αυτοκίνητο και η ομάδα διαχείρισης κλοπής αυτοκινήτου αναλαμβάνει την παρακολούθησή του σε συνεργασία με την αστυνομία, με σκοπό την ανεύρεσή του. 

Οι πελάτες, επιλέγοντας την κάλυψη «Secure Drive», επωφελούνται από:
• Ελκυστικότερα ασφάλιστρα για την κάλυψη της Αστικής Ευθύνης και της «Ολοκληρωμένης Οδικής Βοήθειας»
• Σημαντική έκπτωση στα ασφάλιστρα για την κάλυψη ολικής/μερικής κλοπής.