Μ. Σιώχου: “ Nα ξεκολλήσουμε από τον μαγικό αρθιθμό 2”

Σε παρέμβαση – τοποθέτησή της κατά τη διάρκεια πάνελ της 4ης Εθνικής Συνδιάσκεψης Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Εκλεγμένων στα Επιμελητήρια, η κα Ματίνα Σιώχου, Πρόεδρος της Επιτροπής Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης ΕΕΘ, τόνισε την ανάγκη “να ξεκολλήσουμε από τον μαγικό αριθμό 2”. 

“Τα κίνητρα σίγουρα είναι προϋπόθεση για να πάμε παρακάτω. Το κόστος δεν είναι στην παρούσα φάση το μεγάλο πρόβλημα της ασφάλισης.  Το κίνητρο είναι η βάση. Είτε θα δοθεί μέσω κάποιας έκπτωσης είτε μέσω κάποιας φοροαπαλλαγής και σε δεύτερο χρόνο πρέπει να το επικοινωνήσουμε κι εμείς και στους πελάτες και στην κοινωνία γενικότερα. Πρέπει να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια και να επικοινωνήσουμε κι εμείς πόσο σημαντική και φθηνή είναι τελικά είναι αυτή η κάλυψη”.

Αναφερόμενη στο ζήτημα της υποχρεωτικότητας, η κα Σιώχου είπε:

Η υποχρεωτικότητα θέλει συζήτηση, είναι σε δεύτερο χρόνο. Προφανώς κάποιες ασφαλίσεις πρέπει να γίνουν υποχρεωτικές, πρέπει να αγγίξουμε τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Έχουμε το φωτεινό παράδειγμα της γείτονος Κύπρου, που έχει έχει οκτώ κλάδους υποχρεωτικής ασφάλισης, εμείς μόνο δύο. Δεν μπορούμε να φθάσουμε το μοντέλο της Γαλλίας, που έχει 20,  αλλά μπορούμε και πρέπει να ξεκολλήσουμε από τον αριθμό 2”, ανέφερε μεταξύ άλλων στην τοποθέτησή της.