Διεθνής αναγνώριση της τεχνογνωσίας της Interamerican

Η εστίαση, αλλά και οι συνεχείς επενδύσεις στον τομείς ασφαλίσεων υγείας και ζημιών της Interamerican, με αιχμή το πρότυπο και μοναδικό για την Ελλάδα σύστημα υγείας Medisystem, καθώς και τα συστήματα καλύψεων και βέλτιστης διαχείρισης ζημιών, έχουν καταστήσει την εταιρεία καταξιωμένη διεθνώς και ισότιμο συνομιλητή στο επίπεδο ανταλλαγής τεχνογνωσίας με τις κορυφαίες ασφαλιστικές δυνάμεις της Ευρώπης.

Στο πλαίσιο σχετικής διεθνούς συνεργασίας, φιλοξενήθηκαν πρόσφατα στα γραφεία της Interamerican κορυφαία διοικητικά στελέχη της ισπανικής εταιρείας CASER και αντάλλαξαν με την ηγεσία της ελληνικής εταιρείας γνώσεις και ιδέες για διαδικασίες και πρακτικές που αποδεδειγμένα βελτιώνουν την ποιότητα υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους. Κατά τη συνάντηση, αναλύθηκαν θέματα  που αφορούν στις ασφαλίσεις υγείας, τη διαχείριση υγείας ατόμων τρίτης ηλικίας και τη μακροχρόνια φροντίδα, τις ασφαλίσεις ζημιών και τα δίκτυα διανομής. Οι δύο εταιρείες συμφώνησαν να συνεργαστούν σε κοινά projects αναπτυξιακού χαρακτήρα.

Η Interamerican αξιοποιεί συστηματικά με ανάλογες συνεργασίες τη διεθνή δικτύωσή της προς όφελος των ασφαλισμένων της, κυρίως μέσω της συμμετοχής της στην ευρωπαϊκή συμμαχία εταιρειών EURAPCO. Στη συμμαχία συμπράττουν η ολλανδική ACHMEA, μητρική της Interamerican, η ισπανική CASER, η γαλλική COVEA, η γερμανική GOTHAER, η ελβετική SWISS MOBILIAR, η σουηδική LANSFORSAKRINGAR και η φινλανδική TAPIOLA. 

Πρόκειται για εταιρείες που δραστηριοποιούνται και διακρίνονται, σε επίπεδο κορυφής, σε 18 ευρωπαϊκές χώρες. Η συμμαχία EURAPCO, που ιδρύθηκε το 1992, δημιουργεί μια συνισταμένη για τη δημιουργία αξίας και για την ανάπτυξη της ευρωπαϊκής αγοράς από την ανταλλαγή τεχνογνωσίας, πόρων, από κοινές επενδύσεις των εταιρειών μελών της σε εκπαιδευτικά προγράμματα για το ανθρώπινο δυναμικό τους και από εμπορικές συνεργασίες, με έμφαση στους κλάδους ασφαλίσεων υγείας και ζημιών. 

Η EURAPCO αποτελεί τον μεγαλύτερο φορέα ασφάλισης υγείας στην Ευρώπη. Ειδικότερα η ισπανική CASER, που συμφώνησε ιδιαίτερη συνεργασία με την Interamerican, παρουσιάζει ασφάλιστρα που ξεπερνούν ετησίως τα 3,3 δισ. και κέρδη που φθάνουν τα 133 εκατ. ευρώ.