Στα θρανία 3.200 υποψήφιοι διαμεσολαβούντες

Στα θρανία κάθονται αυτή την Κυριακή 3.200 υποψήφιοι διαμεσολαβούντες στην ιδιωτική ασφάλιση, προκειμένου να εξεταστούν για τη χορήγηση του πιστοποιητικού Α΄.

Οι εξετάσεις, που θα διεξαχθούν στην Αθήνα στο ξενοδοχείο Intercontinental, θα αρχίσουν στις 8:00 το πρωί και θα διαρκέσουν έως και τις 8:00 το βράδυ, με τους υποψηφίους να εξετάζονται κατά ομάδες (τέσσερις σε αριθμό).

Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, στο αμέσως προσεχές διάστημα οι εξετάσεις θα επαναληφθούν στη Θεσσαλονίκη για τους εκεί υποψηφίους, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι η φουρνιά των 3.200 διαμεσολαβούντων της Αθήνας είναι η πρώτη που θα «δοκιμαστεί» με το νέο καθεστώς, που προβλέπει ανανεωμένη ύλη – διαφορετική διαδικασία εξετάσεων – ηλεκτρονικό σύστημα διόρθωσης των γραπτών.

Μάλιστα, όπως τονίζεται από παράγοντες της αγοράς, ο μεγάλος αριθμός διαμεσολαβούντων έγκειται στο γεγονός ότι εξετάσεις είχαν να διενεργηθούν για πολλούς μήνες, καθότι στο διάστημα αυτό η Τράπεζα της Ελλάδος βρισκόταν σε διαβούλευση με την αγορά για τον επαναπροσδιορισμό της ύλης και την αλλαγή της διαδικασίας διενέργειας των εξετάσεων.

Όσο για τα αποτελέσματα του πρώτου κύκλου εξετάσεων (αυτού της Αθήνας) πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν θα αργήσουν. Εκτιμάται ότι θα γίνουν γνωστά λίγο μετά τις βουλευτικές εκλογές της 6ης Μαΐου.