Η αργία φέρνει «ανώμαλη» προσγείωση για τον Dow Jones

Κλειστές θα παραμείνουν για μια ακόμα ημέρα οι αγορές στην Ευρώπη και επομένως δεν αναμένουμε ιδιαίτερη μεταβλητότητα τουλάχιστον μέχρι και λίγο πριν από το άνοιγμα της Wall Street.

Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία και το είχαμε τονίσει από την Παρασκευή είναι ότι ο Dow Jones άνοιξε με ένα μεγάλο «χάσμα» και σημείωσε χαμηλό στις 12886 μονάδες. Είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε την εξέλιξη του δείκτη καθώς οι πιθανότητες για μια πτωτική κίνηση έχουν ενισχυθεί σημαντικά.

Στην Κίνα ο πληθωρισμός σημείωσε αύξηση κατά 3,6% το Μάρτιο σε ετήσια βάση έναντι εκτιμήσεων για 3,3% και αυτό δυσκολεύει τις προσπάθειες «ποσοτικής χαλάρωσης» που επιχειρούν οι Κινέζοι αξιωματούχοι προκειμένου να διατηρήσουν αυξημένους ρυθμούς ανάπτυξης. Οι προοπτικές για τον πληθωρισμό στην Κίνα, δείχνουν ακόμα μεγαλύτερη αύξηση στο μέλλον και αυτό θα μπορούσε να είναι αρνητικό για την παγκόσμια οικονομία καθώς θα ωθούσε την Κίνα στη λήψη μέτρων.

Η ισοτιμία EUR/USD συνεχίζει να διαπραγματεύεται κοντά στο κρίσιμο επίπεδο του 1,3000 ένα επίπεδο το οποίο εκτιμούμε ότι θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την κίνηση της ισοτιμίας για τις επόμενες εβδομάδες. Σε αρκετά υψηλά επίπεδα δείχνει να διαπραγματεύεται η ισοτιμία GBP/USD.