Ξετυλίγεται το κουβάρι για τα ανασφάλιστα

Ένα βήμα πιο κοντά στον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων βρίσκεται η ασφαλιστική αγορά, μετά την ολοκλήρωση του έργου της ομάδας εργασίας του Υπουργείου Οικονομικών, η οποία είναι αρμόδια για την υποβολή σχετικών προτάσεων προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εν λόγω ομάδα πλέον βρίσκεται στη φάση διατύπωσης του πορίσματος, το οποίο θα υποβληθεί στο Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών. Βασικές θέσεις του πορίσματος θα είναι οι εξής:

α) Να οργανωθεί η σύζευξη των αρχείων του Κέντρου Πληροφοριών, της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών και οποιασδήποτε άλλης Υπηρεσίας ή Υπουργείου που εκδίδει άδεια κυκλοφορίας αυτοκινήτων οχημάτων.

β) H διασταύρωση των στοιχείων, όπως και κάθε περαιτέρω ενέργεια (ειδοποίηση ιδιοκτητών ανασφάλιστων οχημάτων κ.α.) να γίνεται από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Σύμφωνα με πηγές του iw, το πόρισμα θα περιλαμβάνει την απαρίθμηση περιπτώσεων / επιφυλάξεων ως προς την οριστικοποίηση οχήματος ως ανασφαλίστου (για παράδειγμα σε περίπτωση που το όχημα βάσει νόμου εξαιρείται της ασφάλισης), ενώ θα καθορίζει και τις ποινές -χρηματικό πρόστιμο και διοικητικές κυρώσεις- σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με την υποχρέωση ασφάλισης.