Chartis: 6,79% αύξηση στην παραγωγή ασφαλίστρων

Στα €107,1 εκατ. ανήλθε η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων για τις Εταιρίες του Ομίλου της Chartis στην Ελλάδα (Chartis Ελλάς Α.Ε. και National Union Fire Insurance Co. of Pittsburgh, PA.) κατά το οικονομικό έτος 2011, επιτυγχάνοντας 6,79% οργανική αύξηση σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. H συνολική κερδοφορία της πρακτορειακής και ασφαλιστικής δραστηριότητας ανήλθε στα €9,2 εκατ. προ φόρων, ενώ οι αποζημιώσεις που κατεβλήθησαν σε ιδιώτες και επιχειρήσεις ξεπέρασαν τα €44 εκατ.

Για τη χρήση του 2011, ο Δείκτης Ζημιών κινήθηκε σε επίπεδα χαμηλότερα του 50% των καθαρών δεδουλευμένων ασφαλίστρων και όχι, όπως συνηθίζεται, των εγγεγραμμένων. Εξίσου ικανοποιητικός ήταν ο Μικτός Δείκτης που απεικονίζει το σύνολο των προμηθειών, εξόδων και ζημιών ως προς τα καθαρά δεδουλευμένα ασφάλιστρα, ο οποίος κινήθηκε στο 81,9%. H οικονομικά ισχυρή θέση της Chartis αποδεικνύεται και από τον Δείκτη Κάλυψης Τεχνικών Αποθεμάτων που ανήλθε στο 109%, καθώς και το Περιθώριο Φερεγγυότητας που διαμορφώθηκε στο 620%.

H σύνθεση του χαρτοφυλακίου της Chartis ήταν ανάλογη με το 2010, με τον τομέα των προσωπικών ασφαλίσεων να αντιστοιχεί στο 72% της παραγωγής και τον τομέα των εμπορικών και βιομηχανικών ασφαλίσεων στο 28%.

Η σταθερά ανοδική και κερδοφόρος πορεία της Chartis οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις σωστές επαγγελματικές σχέσεις που εδώ και χρόνια αναπτύσσει με το εκτεταμένο δίκτυο των Συνεργατών της, το οποίο αριθμεί περισσότερα από 1.300 μέλη σε όλη τη χώρα. Παράλληλα, τηρώντας υψηλές προδιαγραφές για άμεσες, γρήγορες και δίκαιες αποζημιώσεις, έχει καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των ασφαλισμένων της αλλά και τρίτων δικαιούχων.

Ο κ. Giuseppe Zorgno, Διευθύνων Σύμβουλος της Chartis Ελλάς Α.Ε., σχολίασε σχετικά: «Η Chartis κατέγραψε για μία ακόμα χρονιά ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα και κερδοφορία εν μέσω μιας δύσκολης περιόδου για την ελληνική οικονομία. Αναμένουμε όμως ότι μέσα στο 2012 θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε πολύ μεγαλύτερες προκλήσεις. Εμείς θα συνεχίσουμε να παρέχουμε προϊόντα και τεχνογνωσία υψηλής ποιότητας, καθώς επίσης και δίκαιες και άμεσες αποζημιώσεις. Θα είμαστε δίπλα στους ασφαλισμένους μας, θα ενισχύουμε το δίκτυο των Συνεργατών μας και θα στηρίζουμε το ανθρώπινο δυναμικό μας. Ακόμη και σε αυτή την ταραγμένη περίοδο, η Chartis θα παραμείνει το ασφαλές λιμάνι της ασφαλιστικής αγοράς.»