Δικαστικές διεκδικήσεις για τη λίστα αποζημιώσεων της Ασπίς

Ένας δικαστικός Μαραθώνιος έχει αρχίσει από το Μάιο, με διάρκεια τουλάχιστον δύο μηνών, και την εμπλοκή 15 Νομικών Προσώπων και περισσότερων των 150 φυσικών προσώπων, που ζητούν από τα πολιτικά δικαστήρια την ανακοπή του Πίνακα με τους δικαιούχους αποζημιώσεων της Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ, καθότι έχουν εξαιρεθεί αυτού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι προσφυγές των ανωτέρω στη δικαιοσύνη αποβλέπουν στην ανατροπή απόφασης του Επόπτη Χαρτοφυλακίων Ζωής της Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ να τους θέσει εκτός της λίστας με τους δικαιούχους αποζημιώσεων.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, τα 15 νομικά πρόσωπα διεκδικούν αποζημιώσεις συνολικού ύψους περί τα 29 εκατ. ευρώ, ενώ τα φυσικά πρόσωπα επιδιώκουν να εξασφαλίσουν συνολικές αποζημιώσεις 1,5 εκατ. ευρώ, που αφορούν περί τα 350 ασφαλιστήρια συμβόλαια τα οποία έχουν στα χέρια τους.

Στους διεκδικούντες αποζημιώσεων περιλαμβάνονται και εργαζόμενοι στην Ασπίς Πρόνοια οι οποίοι είχαν συνάψει με την εταιρεία ομαδικό συμβόλαιο.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι ανεξάρτητα από την προαναφερόμενη διαδικασία, εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένοι της Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ αναμένουν αυτή ή το αργότερο την ερχόμενη εβδομάδα την προκήρυξη από την τράπεζα της Ελλάδος του διαγωνισμού με σκοπό την ανάδειξη αναδόχου για το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας.