Δε γίνεται χατίρι σε αυτόχειρες…

– Στενό μαρκάρισμα σε διάφορα θέματα -τεχνικά και μη- έχει κάνει η ΔΕΙΑ σε όλο το φάσμα της επαγγελματικής διάρθρωσης της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς.

– Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η προσέγγιση που γίνεται είναι εξατομικευμένη.

– Όχι διότι υπάρχουν άλλα μέτρα και άλλα σταθμά για την κάθε περίπτωση αλλά διότι η εφαρμογή των όσων επιχειρούνται πρέπει να γίνει με διαφορετικό τρόπο ανάλογα με την περίπτωση.

– Υποδείξεις, διαδικασίες, δημιουργία εσωτερικών μηχανισμών, κανόνες, και διάφορα τέτοια συνθέτουν τον διάλογο της εποπτείας με τις εταιρείες -και τους διαμεσολαβούντες-.

– Απορίες πολλές. Και για τις οποίες οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΤτΕ δείχνει μεγαλειώδη προθυμία να απαντήσει.

– Πρόθεση απλή: να στηριχθούν όλες οι εταιρείες για να προχωρήσουν χωρίς προβλήματα.

– Μάλιστα όπως αναφέρεται και αρμοδίως, μπορούν όλες να τα καταφέρουν -υπό προϋποθέσεις- και να προσαρμοστούν σε αυτό που δείχνει το μέλλον και είναι: συνέργιες, εξειδικεύσεις, συμπράξεις, εξαγορές ή αυτόνομη πορεία με νέες βάσεις.

– Ωστόσο υπάρχει και η παραφωνία που δεν είναι άλλη από την προσπάθεια κάποιων να παραμείνουν στα ίδια, να αψηφήσουν τα όσα γίνονται στο περιβάλλον και να συνεχίσουν σε μια πορεία αδικαιολόγητη.

– Αυτό σημαίνει ότι κάποιοι θέλουν να ξεφύγουν –από τη συμμόρφωση- και δε θέλουν να προσπαθήσουν. Θέλουν ίσως να φθάσουν σε ένα τέλος.

– Επειδή όμως κάποια πράγματα είναι προκλητικά.

– Δεν γίνεται χατίρι σε αυτόχειρες