Ισχυρό το ελληνικό στοιχείο στη διοίκηση της MetLife σε Αν. και Ν. Ευρώπη

Σημαντική είναι η παρουσία των Ελλήνων στη νέα διοικητική ομάδα της Metlife Alico στην Ανατολική και Νότια Ευρώπη.
 
Τα πρόσωπα που στελεχώνουν την εταιρεία και που συνθέτουν τη νέα οργανωτική της δομή, παρουσίασε προ ημερών στο δίκτυο πωλήσεων ο επικεφαλής του ομίλου για την περιοχή, κ. Μιχάλης Χατζηδημητρίου.
 
Όπως ο ίδιος ανακοίνωσε, στην Ελλάδα η εταιρεία Ζωής διευθύνεται από τον κ. Δημήτρη Μαζαράκη, ενώ τη διεύθυνση της εταιρείας Αμοιβαίων Κεφαλαίων έχει ο κ. Θεόδωρος Μπάρδης.
 
Στη Βουλγαρία την εταιρεία διευθύνει ο κ. Γιώργος Τσάκωνας, ενώ ο κ. Αντώνης Καρπασίτης διευθύνει την Κύπρο. Η Σερβία διευθύνεται από τον κ. Σπύρο Μοσχογιάννη και η Ουκρανία από τον κ. Milan Fitko. Τέλος, ο κ. Alexander Zaretski διευθύνει την εταιρεία στη Ρωσία και ταυτόχρονα συνεργάζεται με την Ουκρανία ως Country Champion με σκοπό να υποστηρίξει την περαιτέρω ισχυροποίηση της τοπικής εταιρείας.
 
Σύμφωνα πάντα με τον κ. Χατζηδημητρίου, η ομάδα που υποστηρίζει την Ανατολική και Νότια Ευρώπη, απαρτίζεται από τον κ. Νίκο Δασκαλάκη ο οποίος ανέλαβε επικεφαλής του Face to Face distribution, ενώ στη διεύθυνση των ομαδικών ασφαλίσεων τοποθετήθηκε ο κ. Γιώργος Δημητρίου και η κ. Elena Butarova ηγείται των τραπεζασφαλειών.
 
Επίσης, επικεφαλής της ανάπτυξης προϊόντων είναι η κ. Μαρία Κουτσούκου, η οποία παράλληλα θα είναι και αρμόδια για τα προγράμματα Υγείας και Προσωπικών Ατυχημάτων για την περιφέρεια της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής.
 
Κάτι ανάλογο αποφασίσθηκε και για τον κ. Αλέξανδρο Μάνδηλα, ο οποίος θα ηγηθεί του Direct to Consumer και θα είναι ο καθ΄ ύλην ειδικός για την περιφέρεια Ευρώπης Μέσης Ανατολής και Αφρικής.
 
Τέλος, στις λειτουργίες υποστήριξης τοποθετήθηκαν οι:
 
Άντυ Ομηρίδης ως CFO και επικεφαλής των financial shared resources με την Κεντρική Ευρώπη και την κ. Ιωάννα Παναγιωτίδου ως Chief Risk Officer.
Γιάννης Χρυσάφης επικεφαλής του HR και Γιάννης Βασιλάτος επικεφαλής στους τομείς Information technology & Operations.
Tatyana Yegorova επικεφαλής του Εσωτερικού Ελέγχου για την Ανατολική και Νότια Ευρώπη, καθώς και για την Κεντρική Ευρώπη, ενώ το ίδιο ισχύει για τον κ. Rolon Reed, ο οποίος ηγείται του Gegal.
Σπύρος Μανιατόπουλος ως επικεφαλής του Compliance στην Αντολική και Νότια Ευρώπη, καθώς και στην Ελλάδα. Κάτι ανάλογο ισχύει και για την κ. Λένια Παπαγγελοπούλου, η οποία ηγείται των Επενδύσεων και για τον κ. Μελέτη Φουσκαρή, ο οποίος ηγείται του Communication Branding.