Οι προκλήσεις για τους μεσίτες ασφαλίσεων

Μηνύματα αισιοδοξίας αλλά και προβληματισμού για το μέλλον του επαγγέλματος περιέβαλλαν την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 15ης Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου Ελλήνων Μεσιτών. Οι παρευρισκόμενοι στις συζητήσεις που αναπτύχθηκαν στο περιθώριο της εκδήλωσης έδειχναν να έχουν αντιληφθεί ότι ο κλάδος έχει ανάγκη ενότητας, ενιαίων κινήσεων, και συστράτευσης προκειμένου να πάρει τη θέση που του ανήκει στο μέλλον.

Σημαντικές επίσης ήταν οι επισημάνσεις που έγιναν από τον κ. Γιώργο Καραβία  που με την εμπειρία του προέδρου και την ωριμότητα του επαγγελματία,  αναφέρθηκε στην επιμονή που πρέπει να επιδείξει ο κλάδος για να ξεπεράσει τις επιπτώσεις της κρίσης, καθώς και από την ΤτΕ αναφορικά με την σχέση που η εποπτεία επιθυμεί να διαμορφώσει με τους διαμεσολαβούντες. 

«Η ασφαλιστική διαμεσολάβηση ήταν, είναι και θα παραμείνει μοχλός για την αύξηση των πωλήσεων της ασφαλιστικής αγοράς» ανάφερε στον χαιρετισμό που έστειλε ο επικεφαλής της ΔΕΙΑ της ΤτΕ κ. Χαρ. Βογιατζής κάνοντας δύο επισημάνσεις.
1. Η ΤτΕ θα στηρίξει τους συνετούς διαμεσολαβητές.
2. Η ΔΕΙΑ θα πραγματοποιήσει επισκέψεις τις επιχειρήσεις που κλάδου με την μεγαλύτερη παραγωγή σε εγγεγραμμένα ασφάλιστρα επιδιώκοντας να δοθούν λύσεις σε οτιδήποτε χρειάζεται. 

Από την πλευρά του, ο κ. Γιώργος Καραβίας περιέγραψε τις συνθήκες που βιώνει η ασφαλιστική διαμεσολάβηση και τις αρνητικές επιδόσεις που έχει προκαλέσει το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «οι μεσίτες δουλεύουμε σκληρά για να αντιμετωπίσουμε την κρίση. Σύμμαχοί μας είναι Η ΤτΕ και οι ασφαλιστικές εταιρείες. Στην νέα εποχή που ανοίγεται πρέπει να δώσουμε έμφαση στον εσωτερικό έλεγχο, την εκπαίδευση και το εισπρακτικό. Πρέπει η σύμβαση με τις ασφαλιστικές εταιρείες να έχει ενιαία μορφή και όρους, ενώ αποτελεί χρέος όλων μας να προσαρμοστούμε στο περιβάλλον που διαμορφώνεται, και να κρατήσουμε τον επαγγελματισμό μας και τους πελάτες μας».

«Δε μπορώ να φανταστώ μια αγορά χωρίς μεσίτες» ανάφερε ο κ. Πάνος Δημητρίου ως υπεύθυνος της Επιτροπής Διαμεσολάβησης της ΕΑΕΕ χαιρετίζοντας την εκδήλωση. Μιλώντας για την αγορά τόνισε ότι πρέπει να δώσει έμφαση στην ανάπτυξη της τεχνολογίας εντός των γραφείων όπως και στην ασφαλιστική κάλυψη η οποία πλέον δείχνει ότι οδηγείται στην εποχή όπου θα γίνεται πιο συνειδητά και με λιγότερο κόστος. «Πρέπει να λειτουργήσουμε στο μέλλον» κατάληξε ο κ. Δημητρίου. 

Τέλος, ενδιαφέροντα μηνύματα στην ασφαλιστική αγορά μετέφερε και ο κ. Μιλτιάδης Νεκτάριος, καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιά, ο οποίος επισήμανε ότι παρά τη δοκιμασία που περνά η ελληνική οικονομία, τόσο οι ασφαλιστικές εταιρίες, όσο και οι Μεσίτες Ασφαλίσεων, θα συνεχίσουν να δρουν δυναμικά σε μια αγορά από την οποία δεν θα λείψουν οι ευκαιρίες, θα είναι όμως μικρότερη, και με λιγότερους παίκτες.

ΤΟ ΝΕΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΕΜΑ

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που εξέλεξε η Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (ΣΕΜΑ), στο πλαίσιο των αρχαιρεσιών έχει ως εξής:
Γεώργιος Καραβίας, Ευγενία Καφφετζή, Βασιλική Δράκου, Μωρίς Καπουάνο, Δημήτριος Τσεσμετσόγλου, Παναγιώτης Λυσσαίος, Κωνσταντίνος Αλφιέρης, Γεώργιος Κούμπας, Γεώργιος Νικολάκος.