Η σημασία της ασφάλισης μεταφερόμενων εμπορευμάτων

του Δημήτρη Μιχάλη, Property, marine & energy manager στην Chartis

Η ασφάλιση μεταφερόμενων εμπορευμάτων είναι ιστορικά η βάση πάνω στην οποία αναπτύχθηκε ο θεσμός της ασφάλισης και ο πυλώνας που στήριξε την ανταγωνιστικότητα, τη ρευστότητα ή ακόμη και τη βιωσιμότητα των εξαγωγικών και εισαγωγικών επιχειρήσεων.

Στην Chartis προσφέρουμε μια σειρά ευέλικτων προϊόντων, που καλύπτουν όλο το φάσμα της ασφάλισης μεταφορών αντικειμένων ή αστικών ευθυνών (π.χ. ευθύνη διαμεταφορέων), δίνοντας στον ασφαλιζόμενο τη δυνατότητα να επιλέξει ανάλογα με τις ανάγκες του:

• τον τύπο του συμβολαίου, είτε πρόκειται για ανοικτό (Open Policy), για επιχειρήσεις με όγκο μεταφορών, είτε για μεμονωμένο συμβόλαιο για κάθε μεταφορά.
• Από τις ρήτρες των Άγγλων Ασφαλιστών (Institute Cargo Clauses)
• τις ειδικές ρήτρες για συγκεκριμένου είδους φορτία, όπως κατεψυγμένα τρόφιμα, ξυλεία, χύδην φορτία κ.λπ.
• την επέκταση της ασφάλισης της «μεταφοράς» εκτός από το ταξίδι και κατά τη φόρτωση, εκφόρτωση και την ενδεχόμενη παραμονή των εμπορευμάτων σε αποθήκες για διαμετακόμιση.
• την ασφάλιση της απώλειας κερδών (DSU/Dilate Start Up) ενός κατασκευαστικού έργου, στην περίπτωση που καθυστερήσει η ολοκλήρωση και η παράδοση, εξαιτίας ζημιάς κατά τη μεταφορά του εξοπλισμού.

Εκμεταλλευόμενοι την παγκόσμια τεχνογνωσία μας, παρέχουμε στις ελληνικές επιχειρήσεις με πολυεθνική δραστηριότητα τη δυνατότητα να σχεδιάζουν και να υλοποιούν από την Ελλάδα τα προγράμματά τους, με την έκδοση ενός master policy, σε συνδυασμό με τοπικά ασφαλιστήρια σε χώρες του εξωτερικού, σύμφωνα με την εκεί ισχύουσα νομοθεσία.

Στην Chartis δεν εστιάζουμε μόνο στην ανάληψη του κινδύνου. Με παρουσία σε περισσότερες από 160 χώρες, δίνουμε τη δυνατότητα άμεσης εξυπηρέτησης των πελατών μας παγκοσμίως, με πραγματογνώμονες και εμπειρογνώμονες στις τοπικές αγορές. Παρέχουμε υπηρεσίες marine loss control engineering για την αναγνώριση πιθανών κινδύνων κατά τη μεταφορά των εμπορευμάτων, αλλά και για άμεση παρουσία σε περίπτωση ζημιάς.

Κάθε πελάτης με εμπειρία στις μεταφορές, που έχει βρεθεί σε αντίστοιχη κατάσταση, γνωρίζει καλά πόσο καίρια είναι η σωστή συνεργασία με την ασφαλιστική εταιρεία. Γι’ αυτό το λόγο, επενδύουμε στην άριστη εξυπηρέτηση και στη δίκαιη και άμεση αποζημίωση.