Αναζητείται ανάδοχος για την Ασπίς

Πρόσκληση προς την ασφαλιστική αγορά για την ανάδειξη αναδόχου για το χαρτοφυλάκιο της Ασπίς Πρόνοια πρόκειται να απευθύνει έως το τέλος του μήνα η Τράπεζα της Ελλάδος.
 
Εντός των ημερών η εποπτική αρχή αναμένει τη μελέτη της KPMG για την Ασπίς Πρόνοια, (συμβόλαια, υποχρεώσεις, περιουσιακά στοιχεία, άνοιγμα -650 εκατ. ευρώ) προκειμένου βασιζόμενη στα σχετικά συμπεράσματα, αλλά και στην έκθεση του Γιάννη Παντελίδη, Επόπτη του χαρτοφυλακίου Ζωής της Ασπίς, να προχωρήσει στην προκήρυξη για την ανάδειξη αναδόχου.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Τράπεζα της Ελλάδος θα δώσει προθεσμία περίπου ενός μηνός για την εκδήλωση ενδιαφέροντος από την ασφαλιστική αγορά, ενώ σε περίπτωση που δεν υπάρξει εταιρεία η οποία θα θελήσει να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο της Ασπίς Πρόνοια, τότε οι ασφαλισμένοι θα κληθούν να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους μέσω της εκκαθάρισης και στο βαθμό που δεν θα καλυφθούν θα στραφούν προς το Εγγυητικό Κεφάλαιο (μετά από πολλά χρόνια) προκειμένου να εξασφαλίσουν μέρος των χρημάτων που δικαιούνται βάσει των συμβολαίων τους.
 
Πάντως, παράγοντες της αγοράς με τους οποίους επικοινώνησε το iw, τοποθετήθηκαν απαισιόδοξα για το ενδεχόμενο η όλη διαδικασία να έχει αίσιο τέλος για τους ασφαλισμένους της Ασπίς Πρόνοια, τονίζοντας ότι όποια ελπίδα κι αν υπήρχε μέχρι σήμερα, αυτή εξανεμίσθηκε μετά την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών να διεκδικήσει μέρος των περιουσιακών στοιχείων της ανακληθείσας εταιρείας.