Ετήσια συνάντηση συνεργατών της Executive Insurance Brokers

Η κατάκτηση της πρώτης θέσης, μεταξύ των ελληνικών διαμεσολαβητικών εταιριών, αποτελεί πρωταρχικό στόχο για την Executive Insurance Brokers. Την πεποίθησή της για την επίτευξη του στόχου η διοίκηση στηρίζει στα «δυνατά σημεία» της εταιρίας, όπως: η αξιοπιστία, η ευελιξία και η καινοτομία. 

Τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρίας του 2011 και οι στόχοι για το 2012 και την τριετία 2012 – 2014 παρουσιάσθηκαν κατά την 1η Συνάντηση Συνεργατών της εταιρίας, η οποία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 5 Μαρτίου, στο ιστορικό νεοκλασικό κτίριο «Κωστής Παλαμάς» του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. 

Ο συγκεκριμένος χώρος επελέγη για την ιδιαίτερη αισθητική του, αλλά και για το συμβολισμό που φέρει ως χώρος συνδεδεμένος με την πολιτιστική μας κληρονομιά. Στο συγκεκριμένο κτίριο μπορεί κανείς να επισκεφθεί το γραφείο που χρησιμοποιούσε για 26 χρόνια ο ποιητής  Κωστής Παλαμάς ως Γενικός Γραμματέας του Πανεπιστημίου (1897-1923). Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του πλήθος διαμεσολαβητών και εκπροσώπων ασφαλιστικών εταιριών. 

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Executive Insurance Brokers, κα Ευγενία Καφφετζή, απευθυνόμενη στους συμμετέχοντες στη Μαριάννα Ρούσσου - Διευθύντρια κλάδου ΑυτοκινήτωνΣυνάντηση, αφού ανέλυσε την υφιστάμενη κατάσταση της ασφαλιστικής αγοράς, κάλεσε όλους σε συστράτευση για να μπει ένα Τέλος στην Ανασφάλεια. 

Η συμβολή της Executive Insurance Brokers για την κατάκτηση αυτού του κορυφαίου στόχου είναι η προσήλωση της σε παροχή ποιοτικών εργασιών, η συνεπής και ξεκάθαρη πολιτική της και οι καινοτόμες υπηρεσίες της.

Η στρατηγική της εταιρίας για τη νέα χρονιά, την οποία παρουσίασε η κα Καφφετζή, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

• Τη δυναμική παρουσία στο χώρο των ατομικών ασφαλίσεων ζωής και υγείας, μέσω του Executive Safe Life, που αποτελεί προϊόν συνεργασίας της Executive Insurance Brokers με την εταιρία Safe Wealth.
• Την ενδυνάμωση της παρουσίας της εταιρίας σε επιλεγμένες γεωγραφικές περιοχές (Θράκη, Λάρισα, Πάτρα, Ιωάννινα), μέσω υφιστάμενων, αλλά και νέων συνεργασιών.
• Τη συγκρότηση της Executive Team, Ομάδας Διακεκριμένων Συνεργατών, στην οποία θα συμμετέχουν συνεργάτες από όλη την Ελλάδα, θα εκπροσωπούν όλα τα κανάλια διανομής και ως ομάδα θα εισηγούνται προτάσεις για την πολιτική και τη στρατηγική της εταιρίας.
• Την επένδυση σε νέα καινοτόμα συστήματα & μηχανογράφηση.
• Την ανάπτυξη των αποκλειστικών συνεργασιών με συστέγαση συνεργατών στα γραφεία της εταιρίας. 
• Την πλήρη υποστήριξη του Δικτύου Συνεργατών για τις υποχρεώσεις τους προς την  Εποπτική Αρχή.
Ετήσια συνάντηση συνεργατών της Executive Insurance BrokersΤα εργαλεία που θα επιτρέψουν στην εταιρία και στους συνεργάτες της να επιτύχουν τους στόχους που τέθηκαν, είναι μεταξύ άλλων:
• Η ενίσχυση εκπαίδευσης και υποστήριξης.
• Η δυνατότητα εκτύπωσης και ασφαλιστηρίων συμβολαίων – στα γραφεία επιλεγμένων συνεργατών μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της εταιρίας για το σύνολο των ασφαλιστικών εταιριών.
• Η δημιουργία νέας ταχύτερης ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την τιμολόγηση, την υποβολή αιτήσεων, την έκδοση πιστοποιητικού και άλλων, καθώς επίσης και τιμολογήσεις ασφαλιστηρίων πακέτων Πυρός.
Το 2011 άφησε μια πολύ καλή παρακαταθήκη στην εταιρεία, που είναι οι ποιοτικοί δείκτες της και περιλαμβάνουν:
• Σταθερότητα σε παραγωγή ασφαλίστρων.
• Αύξηση αριθμού συμβολαίων & πελατών.
• Διατήρηση συνεργασιών με τις επιλεγμένες ασφαλιστικές εταιρείες.
• Ανάπτυξη νέων συνεργασιών.

Όσον αφορά στα παραγωγικά και οικονομικά αποτελέσματα του 2011: τα μικτά ασφάλιστρα διαμορφώθηκαν στα 28,5 εκατ. ευρώ οριακά χαμηλότερα από αυτά του 2010 που ήταν στα 29,1 εκατ. ευρώ. Το Corporate Business μειώθηκε μόλις κατά 1%, οι εργασίες του δικτύου ανεξάρτητων συνεργατών αυξήθηκαν κατά 10%, το υποκατάστημα Θεσσαλονίκης πήγε καλύτερα κατά 23% ενώ τα δίκτυα εμπόρων αυτοκινήτων υποχώρησαν κατά 11%. Σήμερα, ανέφερε η κα Καφφετζή, η σύνθεση του χαρτοφυλακίου της εταιρείας αποτελείται κατά 60% από τον κλάδο αυτοκινήτου, κατά 26% από τους λοιπούς κλάδους και κατά 14% από τον κλάδο ζωής. Η κα Ευγενία Καφφετζή ολοκλήρωσε την εισήγησή της επισημαίνοντας ότι «το μέλλον της ασφαλιστικής αγοράς είναι στα χέρια μας» και «η ασφαλιστική αγορά μπορεί να αποτελέσει λαμπρό παράδειγμα στην προσπάθεια ανάκαμψης της χώρας».

«Η Executive Insurance Brokers είναι από τα πρώτα μέλη του Συνδέσμου Μεσιτών», δήλωσε, χαιρετίζοντας τη συνάντηση ο Πρόεδρος του ΣΕΜΑ κος Γιώργος Καραβίας «και είναι μια σύγχρονη  ασφαλιστική επιχείρηση που  μας αιφνιδιάζει διαρκώς ευχάριστα με τις καινοτόμες, πρωτοποριακές, δυναμικές της ενέργειες σε όλους τους τομείς ασφαλιστικής διαμεσολάβησης». Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία γενικότερα της αγοράς ο κ. Καραβίας τόνισε ότι «θα πρέπει να  αλλάξει ταχύτατα το προφίλ της Ετήσια συνάντηση συνεργατών της Executive Insurance Brokersσύγχρονης ασφαλιστικής επιχείρησης που δραστηριοποιείται στην διαμεσολάβηση. 

Μόνο με επένδυση στην νέα τεχνολογία  και στις αυτοματοποιημένες κάθετες διαδικασίες μπορεί μια ασφαλιστική επιχείρηση  να αναβαθμιστεί και να διαφοροποιηθεί σημαντικά, τόσο για την πρόσκτηση εργασιών όσο και στην υποστήριξη και εξυπηρέτηση συνεργατών και πελατών».  

Ο αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Σφακιανάκη κ. Νίκος Πατσατζής απευθύνοντας σύντομο χαιρετισμό επιβεβαίωσε τη στήριξη της Διοίκησης του Ομίλου στις δραστηριότητες και επιλογές της Executive Insurance Brokers και τόνισε ότι η εταιρία ασφαλιστικής διαμεσολάβησης του Ομίλου θα παραμείνει ένας από τους δυνατούς και λίγους «παίκτες» στην αγορά ασφαλιστικής διαμεσολάβησης τα επόμενα χρόνια. Η εταιρεία», πρόσθεσε, «έχει όραμα, στρατηγικό σχεδιασμό και πολλές δυνατότητες ευελιξίας και άμεσης προσαρμογής στα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται».

Ο ψυχολόγος – γλωσσολόγος κος Δαμουλιάνος Κυριάκος, παρουσίασε τεχνικές οι οποίες μπορούν να μας οδηγήσουν «από την Ανασφάλεια στην Ασφάλεια».

Η κα Καράμπαλη Ελπινίκη, στέλεχος της εταιρίας συμβούλων KPMG, παρουσίασε το Νέο Θεσμικό & Κανονιστικό Πλαίσιο για τους Διαμεσολαβητές. 

Εισηγητές εκ μέρους της εταιρίας ήταν ο Σύμβουλος Διοίκησης κ. Δημήτρης Πολυχρόνης, η υποδιευθύντρια Corporate & Affinity Sales κα Ελίνα Ιωάννου  και η κα Μαριάννα Ρούσσου – διευθύντρια κλάδου Αυτοκινήτων.

Η εταιρεία, με την ευκαιρία της Συνάντησης, βράβευσε 5 συνεργάτες της από τη Νότιο Ελλάδα για την πολυετή και αποκλειστική συνεργασία τους, καθώς και για την νέα παραγωγή τους. Βραβευθέντες είναι οι: PERSONAL BEST A.E, ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΜΠΕΝΤΕΝΙΤΗ ΠΗΝΕΛΟΠΗ & ΣΙΑ ΟΕ, LAMDA INSURANCE (ΛΑΓΙΩΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ &ΣΙΑ Ε.Ε.) και ΣΑΜΟΛΑΔΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ.