Παρατείνεται η συζήτηση για τη συλλογική σύμβαση των ασφαλιστών

Παράταση ενός μηνός προκειμένου Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος και εργαζόμενοι – δια του σωματείου τους – να διαβουλευτούν για την επόμενη συλλογική σύμβαση εργασίας αποφάσισε χθες το διοικητικό συμβούλιο της ΕΑΕΕ.

Στην πράξη αυτή σημαίνει ότι το αργότερο έως τις 8 Απριλίου οι δύο πλευρές θα πρέπει να έχουν συμφωνήσει για το τι θα προβλέπει η νέα σύμβαση, ειδάλλως την επομένη θα αρχίσει το τρίμηνο διάστημα για τη μετενέργεια της ισχύουσας σύμβασης.
Τα ανωτέρω αναφέρουν πηγές του iw, που προσθέτουν ότι η πλευρά των εργαζόμενων είχε προτείνει να δοθεί παράταση δύο μηνών για την ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων μεταξύ των δύο πλευρών.

Κατά τις ίδιες πηγές, στο Δ.Σ. της ΕΑΕΕ.επικράτησε η συμβιβαστική λύση για προθεσμία ενός μηνός αντί του να καταγγελθεί άμεσα η Σ.Σ.Ε., προφανώς προκειμένου η Ένωση να δείξει ότι συνεχίζει να αντιμετωπίζει με καλή διάθεση το θέμα της νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Αν στο διάστημα του ενός μηνός οι δύο πλευρές δεν συμφωνήσουν το πλαίσιο της νέας σύμβασης, τότε θα τεθεί σε ισχύ η μετενέργεια της  Σ.Σ.Ε. και για διάστημα τριών μηνών και υπό το πλαίσιο που προβλέπει ο νόμος, ασφαλιστές και εργαζόμενοι θα διαβουλευτούν εκ νέου. Αν και πάλι δεν καταλήξουν σε συμφωνία, τότε η αγορά θα οδηγηθεί σε επιχειρησιακές ή ατομικές συμβάσεις εργασίας.