Ε. Καφφετζή: «Το μέλλον της ασφαλιστικής αγοράς είναι στα χέρια μας»

Τη μέχρι σήμερα πορεία της Executive Insurance Brokers αλλά και τις ευοίωνες προοπτικές της όπως διαμορφώνονται παρά το δύσκολο οικονομικό  περιβάλλον παρουσίασαν τα ανώτατα στελέχη της, στο πλαίσιο της ετήσιας συνάντησης συνεργατών 2012, που πραγματοποιήθηκε χτες στο ιστορικό κτίριο «Κωστής Παλαμάς» του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η διευθύνουσα Σύμβουλος κα Ευγενία Καφφετζή χαιρέτισε την εκδήλωση λέγοντας ότι «το μέλλον της ασφαλιστικής αγοράς είναι στα χέρια μας» και ότι «η ασφαλιστική αγορά μπορεί να αποτελέσει λαμπρό παράδειγμα στην προσπάθεια ανάκαμψης της χώρας».

Στη συνέχεια σε παρουσίαση των αποτελεσμάτων της εταιρείας ανέφερε ότι η Executive Insurance Brokers έχει πληρώσει την τελευταία 12ετία ασφάλιστρα ύψους 200 εκατ. ευρώ. Σε ότι αφορά τα αποτελέσματα του 2011 είπε ότι τα μικτά ασφάλιστρα διαμορφώθηκαν στα 28,5 εκατ. ευρώ οριακά χαμηλότερα από αυτά του 2010 που ήταν στα 29,1 εκατ. ευρώ. Το corporate business μειώθηκε μόλις κατά 1%, οι εργασίες του δικτύου ανεξάρτητων συνεργατών αυξήθηκαν κατά 10%, το υποκατάστημα Θεσσαλονίκης πήγε καλύτερα κατά 23% ενώ το δίκτυο αυτοκινήτων υποχώρησε κατά 11%. Σήμερα, σύμφωνα με την κ. Καφφετζή, το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας αποτελείται κατά 60% από τον κλάδο αυτοκινήτου, κατά 26% από τους λοιπούς κλάδους και κατά 14% από τον κλάδο ζωής.

Σύμφωνα με την κ. Καφφετζή η κρίση έχει οδηγήσει το μέσο ασφάλιστρο πολύ χαμηλότερα αλλά έχει αυξήσει τον αριθμό πελατών και συμβολαίων.

Την εκδήλωση χαιρέτισε και ο Πρόεδρος του ΣΕΜΑ, Γ. Καραβίας, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε ότι «ζούμε τις πιο συγκλονιστικές στιγμές της μεταπολίτευσης. Η κρίση υπαγορεύει αλλαγές. Ο τρόπος που δουλεύαμε μέχρι σήμερα αποτελεί παρελθόν. Είμαστε υποχρεωμένοι να συνεργαστούμε. 

Απαιτούνται επενδύσεις στη νέα τεχνολογία και στη χρήση του ίντερνετ, ώστε η επικοινωνία με τον πελάτη να γίνεται και διαδικτυακά. Οδηγούμαστε σε καλύτερη επικοινωνία με τον πελάτη, ενώ δημιουργούνται νέα πεδία δράσης στα ασφαλιστικά προϊόντα». Ο κ. Καραβίας χαρακτήρισε ως αναδυόμενο κλάδο αυτόν της αστικής ευθύνης ενώ τόνισε ότι το μέλλον βρίσκεται σε εξειδικευμένα συμβόλαια όπως για παράδειγμα η αστική ευθύνη εκτροφείων.