Σημαντική εξαγορά από την Amgen

Τη Micromet, μια εταιρεία βιοτεχνολογίας, εξαγοράζει η αμερικανική Amgen με το συνολικό τίμημα να φθάνει τα 1,16 δισ. δολ.
Η εξαγορά περιλαμβάνει μια καινοτόμο θεραπεία του καρκίνου σε στάδιο κλινικής μελέτης για αιματολογικές κακοήθειες. Η Micromet διαθέτει μια ιδιόκτητη πλατφόρμα αντισωμάτων BiTE, η οποία έχει τη δυνατότητα να βελτιώσει τη θεραπεία σε πολλαπλούς τύπους καρκίνου.

Η Micromet ιδρύθηκε στη Γερμανία, διατηρεί το κέντρο έρευνας και ανάπτυξής της στο Μόναχο και την έδρα της στο Rockville. Η οριστική συμφωνία συγχώνευσης προβλέπει ότι η Amgen θα καταβάλλει 11 δολ. ανά μετοχή σε μετρητά. 

Η εξαγορά περιλαμβάνει το blinatumomab, ένα «αμφιειδικό» (bispecific) αντίσωμα, το οποίο δεσμεύει τα κύτταρα Τ (BiTE) και βρίσκεται σε στάδιο κλινικής ανάπτυξης Φάσης 2, για την αντιμετώπιση της οξείας λεμφοβλαστικής λευχαιμίας. Το Blinatumomab βρίσκεται επίσης σε στάδιο κλινικής ανάπτυξης για την αντιμετώπιση non-Hodgkin λεμφώματος (NHL), ενώ μπορεί να έχει εφαρμογή και σε άλλες αιματολογικές κακοήθειες.

«Η εξαγορά της Micromet είναι μια ευκαιρία για την απόκτηση μιας πρωτοποριακής μεθόδου στον τομέα της ογκολογίας με παγκόσμια δικαιώματα, καθώς και μιας αξιόπιστης πλατφόρμας τεχνολογίας με ευρύ φάσμα κλινικών εφαρμογών», δήλωσε ο Kevin Sharer, πρόεδρος και γενικός διευθυντής της Amgen. 

«Οι εκτεταμένοι πόροι και η μεγάλη εμπειρία της Amgen στην ανάπτυξη και τη διάθεση της βιολογικής θεραπευτικής υπόσχονται να επιταχύνουν τη διάθεση του blinatumomab στην αγορά, να διευρύνουν την εφαρμογή του σε διάφορες κακοήθειες Β’ κυττάρων και να μεγιστοποιήσουν τις δυνατότητες της πρωτοποριακής τεχνολογίας BiTE», δήλωσε ο Christian Itin, Ph.D, πρόεδρος και γενικός διευθυντής της Micromet. 

Η Amgen θα αποκτήσει, από την εξαγορά, και τις εγκαταστάσεις της Micromet στο Μόναχο, οι οποίες θα αποτελούν το βασικό κέντρο έρευνας και ανάπτυξης της Amgen.