Χορηγός στη συναυλία «Αγγέλων ήχοι – Ανθρώπων στίχοι» η Μινέττα

Παραμένοντας πάντα πιστή στον κοινωνικό της ρόλο η Ευρωπαϊκή Ένωσις – Ασφάλειαι Μινέττα συμμετέχει ως χορηγός στη συναυλία Βυζαντινής και Έντεχνης Ελληνικής Μουσικής με γενικό τίτλο «Αγγέλων ήχοι – Ανθρώπων στίχοι» που θα πραγματοποιηθεί στις 31 Μαρτίου 2012, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει μελωδήματα από τη μουσική παράδοση της Ελλάδας. Στο πρώτο μέρος της συναυλίας ερμηνεύονται συνθέσεις μεγάλων βυζαντινών μελουργών του 13ου, του 18ου και του 19ου αιώνα, όπως ο Ιωάννης Κουκουζέλης, ο Ιάκωβος Πρωτοψάλτης, ο Γρηγόριος Πρωτοψάλτης και ο Χουρμούζιους Χαρτοφύλακας. Στο δεύτερο μέρος ερμηνεύονται δημοφιλή τραγούδια από την ελληνική παράδοση. Σημειώνεται ότι, η ηθοποιός Καίτη Παπανίκα θα απαγγείλει ποίημα ενώ το πρόγραμμα της συναυλίας παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Νικόλας Βαφειάδης.

Η μοναδική παράσταση τελεί υπό τη διεύθυνση του Μιχάλη Μακρή με τη συμμετοχή της Βυζαντινής – Παραδοσιακής Χορωδίας και Ορχήστρας του Εθνικού Ωδείου Αθηνών και της Χορωδίας 2ου Γυμνασίου Αχαρνών και διοργανώνεται από την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Βυζαντινή Χορωδία.

Επισημαίνεται, πως η Ευρωπαϊκή Ένωσις – Ασφάλειαι Μινέττα, με την πεποίθηση ότι η παράδοση αποτελεί ανεκτίμητη πολιτιστική κληρονομιά και απαραίτητο οδηγό στη ζωή μας, γίνεται αρωγός τέτοιων προσπαθειών που προάγουν την παιδεία, την τέχνη και τον πολιτισμό.