Επαφές των ασφαλιστών με το ΓΕΕΘΑ

Ένα ακόμη άνοιγμα στην υγεία επιχειρούν οι ασφαλιστικές εταιρείες, οι οποίες μετά το εγχείρημά τους με τα δημόσια νοσοκομεία, τώρα στοχεύουν στις αντίστοιχες νοσηλευτικές μονάδες του στρατού.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του iw, ήδη μεταξύ της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος και του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (Γ.Ε.Ε.Θ.Α.) έχουν υπάρξει μια σειρά από επαφές, στο πλαίσιο των οποίων οι ασφαλιστές παρουσίασαν την πρότασή τους για το πώς οι δύο πλευρές θα μπορούσαν να συνεργαστούν στον τομέα της υγείας, για την καλύτερη υποστήριξη στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια περίθαλψη ασφαλισμένων σε ασφαλιστικές εταιρείες.
 
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η καταρχήν τοποθέτηση του Γ.Ε.Ε.Θ.Α. στην πρόταση της Ένωσης φαίνεται πως ήταν θετική. Μάλιστα, το Γενικό Επιτελείο συγκρότησε ειδική ομάδα για την επεξεργασία της σχετικής πρότασης, και όπως αναφέρουν πηγές του iw έχει ήδη στα χέρια του πόρισμα, το οποίο πρέπει πλέον να διαβιβαστεί –αν δεν έχει ήδη γίνει- τόσο στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, όσο και στον υπουργό Υγείας, προκειμένου η κυβέρνηση σε ανώτατο επίπεδο να αποφασίσει για το καθεστώς και τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες θα μπορούσαν να συνεργαστούν οι δύο πλευρές.
 
Αξίζει να τονιστεί ότι, η Ένωση έχοντας την εμπειρία της έως τώρα συνεργασίας με τα δημόσια νοσοκομεία και κυρίως εικόνα για το πώς λειτουργεί σε ανάλογες περιπτώσεις το δημόσιο, στην υπόθεση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας κινήθηκε πιο αποτελεσματικά, ώστε να ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες διαδικασίες χωρίς να υπάρχει πίεση χρόνου και να διαμορφωθεί το αναγκαίο πλαίσιο για μια επιτυχή κατάληξη των σχετικών διαβουλεύσεων.
 
Βέβαια, το γεγονός και μόνο ότι σήμερα 19 ασφαλιστικές εταιρείες στο… όνομα του μνημονίου έχουν υπογράψει συμβάσεις με δημόσια θεραπευτήρια, βοήθησε ώστε η Ένωση να ανοίξει ευκολότερα την «πόρτα» του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, και να συζητήσει το ενδεχόμενο συνεργασίας στον τομέα της υγείας.