Ευρώ: Ανοιχτός ο δρόμος για το 1,35

Διανύουμε τις τελευταίες ημέρες του Φεβρουαρίου και όπως στη λήξη κάθε μήνα, έτσι και τώρα, αναμένουμε μεταβλητότητα. Παρ’ όλα αυτά, το ευρώ διατηρεί τη στήριξη στα χαμηλά και είναι πιθανό να επεκταθεί προς το νέο ανοδικό στόχο, πάνω από τα 1,3500 δολάρια. Αν και η ευρύτερη προοπτική για την ισοτιμία EUR/USD είναι πτωτική, υπάρχουν περιθώρια ανόδου προς τις περιοχές του 1,3600-1,3700 πριν από μια νέα υποχώρηση.

Το γεν σταθεροποιήθηκε χθες κυρίως λόγω της κατοχύρωσης κερδών στις θέσεις πώλησης, κάτι που προκαλεί ανακούφιση μετά τις έντονες ρευστοποιήσεις στο νόμισμα τις περασμένες ημέρες, διαπραγματευόμενο σε πολύμηνα χαμηλά έναντι του δολαρίου. Ωστόσο, τα ρίσκα για το γεν είναι καθοδικά με ενδείξεις διαμόρφωσης σημαντικής κορυφής έναντι των περισσότερων βασικών νομισμάτων.

Η ικανότητα των μετοχών παγκοσμίως και της διάθεσης για ρίσκο να συνεχίζουν να στηρίζονται έρχεται σε αντίθεση με τις τεχνικές ενδείξεις που προειδοποιούν για βραχυπρόθεσμη σημαντική διόρθωση. Παρ’ όλα αυτά η στήριξη των μετοχών βοήθησε τα commodity currencies, τα οποία σημείωσαν άνοδο.

Οι γεωπολιτικές εντάσεις ανάμεσα στο Ισραήλ και το Ιράν συνιστούν ρίσκο για το επενδυτικό συναίσθημα επηρεάζοντας τις τιμές του πετρελαίου. Επιπρόσθετα, η επικεφαλής του ΔΝΤ, Lagarde, προειδοποίησε ότι η παγκόσμια οικονομία δεν έχει ακόμα εξέλθει της επικίνδυνης ζώνης, εντείνοντας την αβεβαιότητα. Στο επίκεντρο παραμένει η επικείμενη πράξη χρηματοδότησης LTRO της ΕΚΤ την Τετάρτη με τα αποτελέσματα της δημοπρασίας να επηρεάζουν την κατεύθυνση των αγορών.