Η ΕΑΕΕ βράβευσε τον Α. Βασιλείου

Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) στο πλαίσιο της Ετήσιας Τακτικής Γενικής της Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στις 22.2.2012, βράβευσε τον Ανδρέα Βασιλείου για την προσφορά του στον κλάδο της Ιδιωτικής Ασφάλισης.

Ο Ανδρέας Βασιλείου μέχρι πρόσφατα Executive Vice President και Regional President & CEO for Central and Eastern Europe METLIFE Group, ξεκίνησε την ασφαλιστική του καριέρα στην ελληνική ασφαλιστική εταιρία «Ήλιος», έχοντας ολοκληρώσει τις σπουδές του στα νομικά και οικονομικά με ειδίκευση στο ασφαλιστικό δίκαιο στα Πανεπιστήμια των Αθηνών και του Λονδίνου. 

Το 1979 προσχώρησε στον όμιλο της ALICO όπου κατέλαβε σειρά ανώτατων θέσεων, εντός και εκτός συνόρων. Η ΕΑΕΕ βράβευσε τον Α. Βασιλείου

Σε κάθε του θέση διακρίθηκε για τις ηγετικές του ικανότητες. Αποτελεί άλλωστε κοινή διαπίστωση ότι υπό την καθοδήγηση του κ. Βασιλείου η Alico Ελλάδος εκτοξεύτηκε και κατέλαβε τη θέση που έχει σήμερα στην ελληνική ασφαλιστική αγορά ζωής.

Ο Ανδρέας Βασιλείου είναι αδιαμφισβήτητα εξέχουσα προσωπικότητα της ασφαλιστικής αγοράς που κατόρθωσε στα χρόνια της λαμπρής του καριέρας, να κερδίσει την εκτίμηση, και το σεβασμό του ασφαλιστικού κόσμου τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Κατά τη διάρκεια της βράβευσης ο Πρόεδρος της ΕΑΕΕ Γιώργος Κώτσαλος αναφέρθηκε στην αξιόλογη πορεία του Ανδρέα ο κ. Γ. Κατσουρίδης, Γεν. Γραμματέας ΕΑΕΕ, η κ. Μ.Αντωνάκη, Γενική Διευθύντρια ΕΑΕΕ, ο κ. Γ. Κώτσαλος, Πρόεδρος ΕΑΕΕΒασιλείου από την έναρξη της ασφαλιστικής του καριέρας έως σήμερα, τονίζοντας τις ηγετικές του ικανότητες. Ιδιαίτερη μνεία έγινε στην προσωπικότητα του Ανδρέα Βασιλείου. 

Μεταξύ άλλων ο Γ. Κώτσαλος ανέφερε: «Ο Ανδρέας Βασιλείου είναι γνωστός για την ικανότητα να αναπτύσσει, να εμπνέει και να υποστηρίζει τους συνεργάτες του σε καλές και κακές στιγμές. 

Είναι υπέρμαχος της τιμιότητας και του υψηλού επαγγελματισμού, θέτει πάντα υψηλούς, δυσπρόσιτους στόχους τους οποίους πετυχαίνει. Για όλα τα παραπάνω και όχι μόνο για αυτά, η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος αποφάσισε να βραβεύσει σήμερα τον επιφανή ασφαλιστή Ανδρέα Βασιλείου».