Στην «ουρά» οι διαμεσολαβούντες για το Πιστοποιητικό Α’

«Ουρές» έξω από τα γραφεία της Tραπέζης της Ελλάδος σχηματίζουν οι δόκιμοι διαμεσολαβούντες αναμένοντας από την εποπτική αρχή να προσδιορίσει τις ημερομηνίες διεξαγωγής των πρώτων, με το νέο καθεστώς, εξετάσεων για την πιστοποίησή τους.
 
Τα υψηλόβαθμα στελέχη των ασφαλιστικών εταιρειών φέρονται να είναι ενοχλημένα από το γεγονός ότι η ΤτΕ καθυστερεί επί μήνες τις εξετάσεις χορήγησης του Πιστοποιητικού Α, όπως αυτό προβλέπεται από τη σχετική πράξη του Διοικητή της εποπτικής αρχής.
 
Αναφέρουν μάλιστα ότι, σε μια περίοδο κατά την οποία η ασφαλιστική αγορά δεινοπαθεί λόγω του δυσμενούς οικονομικού περιβάλλοντος, στερείται της ενίσχυσης των δικτύων πώλησης με νέο δυναμικό, το οποίο θα μπορούσε να προσδώσει «αέρα» ανανέωσης και αισιοδοξίας που έχει εκλείψει από τον κλάδο εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα.
 
Στην υπόθεση αυτή έχει παρέμβει και η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, με επιστολή που απέστειλε προ ημερών προς την Τράπεζα της Ελλάδος, διαμαρτυρόμενη για την περαιτέρω καθυστέρηση διεξαγωγής των εξετάσεων με το νέο σύστημα.
 
Στην επιστολή της η ΕΑΕΕ υπογράμμισε ότι οι σχετικές διαδικασίες τελούν σε αναστολή πλέον του 10μήνου και προέτρεψε την Τ.τ.Ε. για τις απαιτούμενες ενέργειες που θα επιτρέψουν την έναρξη των εξετάσεων εντός του προσεχούς μήνα.
 
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Τ.τ.Ε. έχει ενημερώσει ατύπως την ασφαλιστική αγορά πως οι πρώτες εξετάσεις με το νέο σύστημα θα διεξαχθούν το Μάρτιο, ωστόσο, όπως τονίζεται από παράγοντες των ασφαλιστικών εταιρειών, η αγωνία των δοκίμων ασφαλιστών για το πότε θα εξεταστούν, κάθε μήνα παίρνει και μια νέα παράταση.