Αναγκαίες οι αλλαγές για την ανάπτυξη του τομέα Ασφαλίσεων Επιχειρήσεων

Της Ελίνας Παπασπυροπούλου, Διευθύντριας Ασφαλίσεων Αστικής Ευθύνης, HDI – Gerling

Σε περιόδους ιδιαίτερα αυξημένης οικονομικής δυσπραγίας η ασφάλιση φαίνεται να εξελίσσεται σε ζήτημα δευτερεύον για τους επιχειρηματίες και επαγγελματίες, ωστόσο παραμένει περισσότερο επίκαιρη από ποτέ.  Ούτως ή άλλως, η διείσδυση αυτών των ασφαλίσεων στη χώρα μας παραμένει εξαιρετικά χαμηλή και φυσικά η παραγωγή ασφαλίστρων δεν μπορεί να μείνει ανεπηρέαστη από τη συρρίκνωση των μεγεθών των ελληνικών εταιρειών.

Η αναγκαία αλλαγή για την περαιτέρω ανάπτυξη του τομέα Ασφαλίσεων Επιχειρήσεων και Επαγγελματιών, η οποία θα αποτελέσει και συγκριτικό πλεονέκτημα για τις ασφαλιστικές που θα διατηρηθούν στην αγορά, εκτιμούμε ότι συνδέεται αφενός με τη σφαιρική αντιμετώπιση του κινδύνου και αφετέρου με την προσαρμογή της ασφαλιστικής αγοράς στις νέες απαιτήσεις της οικονομικής πραγματικότητας και κυρίως στην αυξανόμενη εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων.

Στην HDI-Gerling αντιμετωπίζουμε τη διαχείριση κινδύνου σαν ένα στρατηγικό εργαλείο που βοηθά τους πελάτες να μειώνουν την αβεβαιότητα σε δύσκολες περιόδους. Τα εξειδικευμένα στελέχη, οι μηχανικοί και εμπειρογνώμονες της εταιρείας, όχι απλώς αναλύουν και εκτιμούν το μέγεθος του κινδύνου, αλλά επίσης συμβουλεύουν με ποιούς τρόπους μπορούν να μειωθούν οι πιθανότητες να προκύψει ζημία και αυτό χωρίς επιπλέον κόστος για τον ασφαλισμένο.

Εφαρμόζοντας τη σωστή στρατηγική διαχείρισης κινδύνου, ελαχιστοποιούνται οι πιθανότητες ζημιών και μειώνεται το ασφάλιστρο που καλείται να καταβάλει ο πελάτης. Ακολούθως, σχεδιάζονται «επί μέτρω» ασφαλιστικά προγράμματα που ανταποκρίνονται στις ιδιαίτερες ανάγκες των ασφαλισμένων, παρέχοντας προστασία και αποζημίωση κατά των μεγαλύτερων ή/και πιθανότερων κινδύνων στους οποίους εκτίθενται τα περιουσιακά στοιχεία (πάγια στοιχεία ή/και εμπορεύματα και ο ισολογισμός) της επιχείρησης, καλύπτοντας επίσης και την αστική ευθύνη της επιχείρησης ή των επαγγελματιών, ανάλογα με τη φύση των κινδύνων σε κάθε κλάδο.

Πέραν αυτού, ως αποτέλεσμα της αυξημένης εξαγωγικής δραστηριότητας τους, οι ελληνικές επιχειρήσεις αποκτούν πλέον αυξημένες απαιτήσεις ασφάλισης λόγω των συμβατικών υποχρεώσεών τους προς τους ξένους συνεργάτες και πελάτες τους. Η HDI-Gerling Hellas, με την οικονομική της ευρωστία (αξιολόγηση S&P “A+” και ΑΜ Best  “A”) αποτελεί σίγουρη πηγή οικονομικής εξασφάλισης και λειτουργεί ως πολύτιμος εταίρος και σύμβουλος για τις ελληνικές επιχειρήσεις που επεκτείνονται διεθνώς. Παρέχει στους ασφαλισμένους την υποδομή, το δίκτυο υποστήριξης και εξυπηρέτησης και την τοπική τεχνογνωσία της σε πάνω από 120 χώρες παγκοσμίως.