Εκδήλωση για τα 25 χρόνια του ΠΣΣΑΣ

Με μεγάλη επιτυχία έγινε η Εκδήλωση για τα 25 ΧΡΟΝΙΑ ΖΩΗΣ του Πανελληνίου Συνδέσμου Συντονιστών Ασφαλιστικών Συμβούλων την Πέμπτη 9/2/2012 στο ξενοδοχείο Metropolitan.

Χαιρετισμό απηύθυναν οι Πρόεδροι των Σωματείων της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης (κ.Γεώργιος Καραβίας-ΣΕΜΑ και η κα Ελένη Γρυπάρη-ΠΣΑΣ) καθώς και η Γεν.Διευθύντρια της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος κα Μαργαρίτα Αντωνάκη,  ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά κ.Γεώργιος Μπενέτος και ο Γεν.Γραμματέας του Επιμελητηρίου Αθηνών κ.Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου.

Τέλος τον χαιρετισμό τους μας απέστειλαν η  ΕΕΑΕ και η ΠΟΑΔ. ( μας τίμησε με την παρουσία της η Γεν.Γραμματέας της ΠΟΑΔ  κα Όλγα Νικολαίδου)
 
Την εκδήλωσή μας προλόγισε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Δημήτρης Γαβαλάκης, που αναφέρθηκε στην 25ετή δράση του Συνδέσμου και στις σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η Ασφαλιστική Αγορά, η Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση και ιδιαίτερα ο χώρος των Συντονιστών.

Επίσης τόνισε με έμφαση τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τους Συντονιστές όπως το αίτημά μας προς την Τράπεζα της Ελλάδος για τη δημιουργία ξεχωριστού πιστοποιητικού γνώσεων, την επιτακτική ανάγκη άμεσης διενέργειας εξετάσεων και τέλος την Άϋλη Εμπορική Αξία των Συντονιστών.

Έγιναν βραβεύσεις των μελών μας, οι οποίοι έκλεισαν 25 χρόνια ενεργού δράσης στον Σύνδεσμό μας και απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα στον τέως Πρόεδρο του Συνδέσμου μας κ.Δαυίδ Ανδρέου για την πολυετή θητεία του (14 συνεχή χρόνια) ως Πρόεδρος του Συνδέσμου.

Οι βραβευθέντες (κατά αύξουσα αλφαβητική σειρά) ήταν οι εξής: 
• Δημήτριος Αντωνίου
• Αικατερίνη Βασιλάκη
• Γεώργιος Ιορδανίδης
• Ευστράτιος Κακάμπουρας
• Κων/νος Κουβελιώτης
• Σταύρος Παπαθανασίου
• Μιχάλης Πιατόπουλος
• Γεώργιος Στεφανίδης
• Νέστωρας Χριστοφόρου

Η Εκδήλωσή μας επίσης περιλάμβανε τρεις σημαντικές ομιλίες:
• του κ.Νεκτάριου Μιλτιάδη (Αναπληρωτή Καθηγητή του τμήματος της στατιστικής & ασφαλιστικής επιστήμης Πανεπιστημίου Πειραιώς, Πρόεδρος ΔΣ International Life, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Η Ελληνική Ασφαλιστική Αγορά και ο χώρος των Διαμεσολαβητών».
Ο κ.Νεκτάριος μεταξύ άλλων τόνισε ότι παρά τις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα μας, ο κλάδος της Ιδιωτικής Ασφάλισης θα έχει ευκαιρίες στο μέλλον σημαντικής ανάπτυξης καλύπτοντας τα σημαντικά κενά που δημιουργούνται από τη μείωση των κοινωνικών παροχών. 
Επίσης έκανε μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ανάλυση για τις αιτίες αλλά και τις προοπτικές των οικονομικών της χώρας μας.

•  του κ.Γεώργιου Ρωμανιά (Οικονομολόγος ειδικός σε θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Οι Αλλαγές στο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης και οι προκλήσεις για την Ιδιωτική Ασφάλιση».
Ο κ.Ρωμανιάς περιέγραψε ανάγλυφα τα έντονα προβλήματα που δημιουργούνται στο χώρο της κοινωνικής ασφάλισης ως συνέπεια των ακραίων καταστάσεων που ζει η χώρα μας.

•  του κ. Στυλιανού Χ.  Κόκιου , δικηγόρου Παρ. Αρείω Πάγω, DES  Πανεπιστημίου Παρισίων ΙΙ, νομικού συμβούλου του  Συνδέσμου μας,  ο οποίος μίλησε  για την ιστορία  μας από την ίδρυσή του το 1986  μέχρι σήμερα και για τις ενέργειες, επιτυχίες και αποτυχίες του. Τόνισε ότι το  μεγάλο επίτευγμα είναι ότι σήμερα  όλοι  γνωρίζουν  τους Συντονιστές και ότι η θέση  μας  ισχυροποιήθηκε με την πρόσφατη απόφαση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.  Τέλος αναφέρθηκε  επί μακρόν για την υπεραξία – άϋλη   αξία,  που δημιουργούν οι Συντονιστές κατά την συνεργασία  τους με μια ασφαλιστική επιχείρηση και την αποζημίωση που δικαιούνται με την αποχώρησή τους απ΄ αυτήν, όπως την έχει διατυπώσει και  έγκριτος καθηγητής, ο οποίος συνέταξε σχετική γνωμοδότηση για το θέμα , γνωμοδότηση που βρίσκεται στα χέρια  του Συνδέσμου”.
 
Την εκδήλωση τίμησαν εκπρόσωποι των περισσότερων Ασφαλιστικών Εταιρειών, μέλη παλαιών Διοικητικών Συμβουλίων και τέως Πρόεδροι του Συνδέσμου μας,εκπρόσωποι του κλαδικού τύπου καθώς επίσης και οι κ.κ. Θεόδωρος Κουτσούμπας, Νομικός σύμβουλος Γεν.Γραμματείας Καταναλωτή και Χρήστος Σταυρίδης (ΙΧΟΣ).

Παρευρέθησαν  πολλοί συνάδελφοί μας συντονιστές από εντός και εκτός Αττικής, η συμμετοχή τους δε αυτών έδωσε πολύ μεγάλη οντότητα και δύναμη για το μέλλον.

Στα πλαίσια της Εκδήλωσης εκδόθηκε και μοιράστηκε επετειακή έκδοση για τα 25ΧΡΟΝΙΑ ΖΩΗΣ του Συνδέσμου μας.
Μία ενδιαφέρουσα έκδοση η οποία περιλαμβάνει αξιόλογα άρθρα συναδέλφων μας καθώς και εκπροσώπων εταιρειών, αναφορά στα μέλη μας και τα προηγούμενα ΔΣ και φωτογραφικό υλικό από παλιές εκδηλώσεις μας και εκδόσεις μας.
 
Τέλος έγινε η κοπή της πίτας και το φλουρί έπεσε στο κομμάτι του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου ενώ στα κομμάτια της πίτας των καλεσμένων, το ένα έπεσε στον κ.Χρήστο Ηλιάδη και το άλλο στον Εκδότη του nextdeal & ασφαλιστικό ΝΑΙ  κ.Ευάγγελο Σπύρου.