32 εκατ. ευρώ η αποζημίωση για τη Sprider

Στα 32 εκατ. ευρώ ανέρχεται το ύψος του ασφαλιζόμενου κεφαλαίου στη Sprider Stores, οι αποθήκες και τα γραφεία της οποίας έγιναν στόχος εμπρησμού το πρωί της Δευτέρας. 

Στην ασφάλιση της εταιρείας συμμετέχουν τελικώς πέντε ασφαλιστικές οι Generali, Groupama, Αγροτική Ασφαλιστική, Interamerican και Interasco, οι οποίες θα κληθούν να αποζημιώσουν τη ζημιά, που εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε πολλά εκατομμύρια ευρώ. 

Η ασφαλιστική κάλυψη που διέθετε η Sprider Stores καλύπτει την περίπτωση εμπρησμού, που σύμφωνα με την αστυνομία είναι και η αιτία της πυρκαγιάς, ενώ το ασφαλιστήριο συμβόλαιο προβλέπει και την απώλεια εισοδήματος για τον ιδιοκτήτη των εγκαταστάσεων. 

Να σημειωθεί ότι η μεγαλύτερη ζημιά που έχει ασφαλίσει μέχρι σήμερα η ασφαλιστική βιομηχανία στη χώρα μας είναι αυτή της Alfa Beta Roto, που ανήλθε στα 25,8 εκατ. ευρώ μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε πέρυσι το καλοκαίρι στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής και σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις δεν αποκλείεται η ζημιά στη Sprider Stores να προσεγγίσει το ποσό αυτό.