VdV Leben: Έως τις 2 Μαρτίου η προθεσμία για τα δικαιολογητικά

Ολοκληρώθηκε ο έλεγχος των δηλώσεων και της πληρότητας των δικαιολογητικών για την πιστοποίηση των απαιτήσεων και δικαιούχων από ασφαλιστήρια συμβόλαια ζωής της VDV Leben και οι ενδιαφερόμενοι έχουν ήδη ενημερωθεί (με email ή επιστολή) για τα αποτελέσματα και τις πιθανές ελλείψεις στα δικαιολογητικά τους. 

Στην ιστοσελίδα του Εγγυητικού Κεφαλαίου (www.pligf.gr) έχει επίσης ενεργοποιηθεί, ο μηχανισμός αναζήτησης για τα συμβόλαια που αποζημιώνονται και για τα οποία έχουν αποσταλεί εμπρόθεσμα τα δικαιολογητικά. Οι δικαιούχοι, μέσω του μηχανισμού αυτού, θα ενημερώνονται εκ νέου για τα δικαιολογητικά που έχουν παραληφθεί από το Εγγυητικό και πιθανές εκκρεμότητες σε αυτά. 

Οι δικαιούχοι θα έχουν προθεσμία έως και τις 2.3.2012 (ημερομηνία ταχυδρομείου) να αποστείλουν τα δικαιολογητικά που συμπληρώνουν τις όποιες ελλείψεις. Για την πιστοποίηση και καταβολή της αποζημίωσης πρέπει να αποσταλούν, εντός της προθεσμίας, όλα τα δικαιολογητικά που ζητούνται από το Εγγυητικό. Η ημερομηνία καταβολής της αποζημίωσης θα οριστεί με νέα ανακοίνωση. 

Διευκρινίζεται ότι δικαιούχοι που δεν θα έχουν υποβάλει εμπρόθεσμα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά δεν χάνουν το δικαίωμα στην αποζημίωση. Η καταβολή της όμως σε αυτές τις περιπτώσεις θα γίνει σε μεταγενέστερη ημερομηνία και εφόσον ολοκληρωθεί η διαδικασία πιστοποίησης των απαιτήσεων και των δικαιούχων. 

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνείτε με το Εγγυητικό στο +30-210-3205298 μεταξύ 9:00 – 12:00 προ μεσημβρίας, ώρα Ελλάδος. Δυνατότητα επικοινωνίας στην Γερμανική γλώσσα θα υπάρχει μόνο Τρίτη και Πέμπτη μεταξύ 9:00 – 15:00.

Διευκρινίζεται ότι το Εγγυητικό δεν έχει την αρμοδιότητα να παρέμβει στα αρχεία της υπό εκκαθάριση εταιρίας ή να τα συμπληρώσει κατά την κρίση του. Οι ενδιαφερόμενοι, ειδικότερα όσοι δεν δικαιούνται αποζημίωση από το Εγγυητικό, πρέπει να παρακολουθούν τις νόμιμες διαδικασίες της εκκαθάρισης ( ν.δ 400/1970)