Τέσσερις ασφαλιστικές θα πληρώσουν τη Sprider

Οι εταιρείες Groupama, Generali, Interamerican και Interasco είναι οι ασφαλιστικές που έχουν ασφαλίσει τις αποθήκες της Sprider Stores στην Ανθούσα, στις οποίες ξέσπασε χθες πυρκαγιά, προκαλώντας εκτεταμένες καταστροφές στο κτίριο και τα αποθέματα της εταιρείας. 

Το κτίριο στο οποίο ξέσπασε φωτιά και το οποίο φιλοξενούσε τόσο τα γραφεία όσο και τις αποθήκες της εταιρείας δεν ήταν ιδιόκτητα, ενώ τα αίτια της φωτιάς αναμένεται να αποσαφηνιστούν τις προσεχείς ημέρες με την ολοκλήρωση της πραγματογνωμοσύνης.

Το ασφαλιζόμενο κεφάλαιο είναι σύμφωνα με πληροφορίες υψηλό καθώς η ασφάλιση ήταν κατά παντός κινδύνου και αφορούσε και την απώλεια εισοδήματος.

Σημειώνεται ότι η Sprider έχει καταστεί στόχος εμπρηστικών επιθέσεων τρεις τουλάχιστον φορές μέχρι σήμερα, όταν τον Ιούνιο του 2008 και το Μάρτιο του του 2009 είχαν καεί ολοσχερώς δύο καταστήματα της εταιρείας στη Λυκόβρυση και στη Δάφνη, ενώ οι αποθήκες της εταιρείας στον Άλιμο είχαν επίσης καεί τον Ιούνιο του 2004.

Η εταιρεία εμφανίζει σύμφωνα με πληροφορίες κάμψη των πωλήσεών της για το 2011 της τάξης του 15%, αποτέλεσμα της οικονομικής ύφεσης και της κακής πορείας που ακολουθεί το εμπόριο και στόχος για το 2012 είναι ο εξορθολογισμός του δικτύου των καταστημάτων, που αριθμεί 85 καταστήματα στο εσωτερικό. 

Τη χρονιά που πέρασε η διοίκηση της Sprider έκλεισε πέντε καταστήματα, μεταξύ των οποίων τέσσερα στην Ελλάδα και ένα στη Βουλγαρία και για το 2012 το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην αποτελεσματικότητα των αγορών της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας, όπου η εισηγμένη λειτουργεί 24 σημεία πώλησης.