Σε δύσκολη θέση η κινεζική κυβέρνηση μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό

Η σημερινή ημέρα παρουσιάζει κινδύνους καθώς η ΒΟΕ και η ΕΚΤ θα αποφασίσουν για τα επιτόκια. Ωστόσο, σε σχέση με άλλες αποφάσεις κατά το παρελθόν σήμερα αναμένεται να έχουν μικρότερη σημασία λόγω των ευαίσθητων θεμάτων που υπάρχουν στην ευρωζώνη. Πολλοί εκτιμούν ότι μια συμφωνία για την Ελλάδα θα ανακοινωθεί κάποια στιγμή και αυτό θα βοηθήσει κάπως στην άνοδο του επενδυτικού συναισθήματος, αλλά με τις τεχνικές ενδείξεις των τοποθετήσεων υψηλού κινδύνου σε ακραία επίπεδα, αναρωτιόμαστε για πόσο ακόμα το ευρώ και τα άλλα νομίσματα θα κινούνται ανοδικά πριν ξεκινήσουν να υποχωρούν.

Ενώ η ΕΚΤ δεν αναμένεται να αλλάξει τη νομισματική της πολιτική, η ΒΟΕ κατά πάσα πιθανότητα θα προχωρήσει σε αύξηση των αγορών ομολόγων κατά 50 δισ. στερλίνες. Ήδη έχουμε παρατηρήσει μια σχετική υποαπόδοση στη στερλίνα λόγω αυτού του γεγονότος. Στην Κίνα οι αρμόδιοι αξιωματούχοι σίγουρα δεν είναι ικανοποιημένοι με τα στοιχεία για τον πληθωρισμό, καθώς σημείωσε αύξηση φέρνοντας τα στελέχη της κυβέρνησης σε δύσκολη θέση. Ο συνδυασμός επιβράδυνσης της οικονομίας και αύξησης του πληθωρισμού είναι ένας λόγος για τον οποίο άλλες οικονομίες υποφέρουν και αυτό δυσκολεύει σημαντικά τις αντιδράσεις των Κινέζων.

Εξακολουθούμε να θεωρούμε το κίνδυνο της Κίνας ως ένα γεγονός το οποίο δεν έχει αποτιμηθεί στις αγορές και μπορεί να επηρεάσει σε καθοριστικό επίπεδο νομίσματα όπως το δολάριο Αυστραλίας. Το γεν και το φράγκο συνεχίζουν να δέχονται πιέσεις από τα πρόσφατα υψηλά τους και έχει ενδιαφέρον να δούμε εάν αυτό θα συνεχιστεί. Τεχνικά, η εικόνα του EURUSD είναι η σημαντικότερη και πιστεύουμε ότι από αυτά τα επίπεδα η άνοδος είναι περιορισμένη και εκτιμούμε ότι στο 1,3400 η ισοτιμία θα μπορούσε να κορυφώσει.