Με εξαγορές η MetLife διευρύνει την επέκτασή της σε νέες αγορές

Σε κινήσεις ενίσχυσης της θέσης στην ασφαλιστική αγορά προχωρεί η MetLife γεγονός που αποδεικνύεται από τις τελευταίες εξελίξεις σύμφωνα με τις οποίες η MetLife, Inc. προχώρησε σε συμφωνία με την Aviva plc για την εξαγορά των ασφαλιστικών της εταιρειών Ζωής στην Τσεχία (Aviva Czech Life), στην Ουγγαρία (Aviva Hungary Life), καθώς και των ασφαλιστικών εταιρειών Ζωής και Σύνταξης στην Ρουμανία (Aviva Romania Life and Pensions). 

Η εξαγορά που αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά τη διάρκεια του 2012 και υπόκειται στις εγκρίσεις των εποπτικών αρχών εκτιμάται ότι αποτελεί την αρχή μιας νέας πορείας της εταιρείας που θα φανεί στο εγγύς μέλλον ενώ τα πρώτα στοιχεία που θα επιτρέψουν ακριβέστερες εκτιμήσεις για την δυναμική της κίνησης της MetLife θα διαφανούν όταν γνωστοποιηθούν και οι οικονομικοί όροι της συμφωνίας. 

Όπως αναφέρεται αρμοδίως, η συμφωνία θα προσθέσει ένα ευρύ δίκτυο με διάφορα κανάλια πωλήσεων και θα διευρύνει την δυναμική των προγραμμάτων της MetLife, εδραιώνοντας περαιτέρω τη θέση της εταιρίας στην αγορά της Περιφέρειας.

«Η συμφωνία δημιουργεί μία εξαιρετική ευκαιρία για να προσεγγίσουμε περισσότερους ασφαλισμένους, με ένα ευρύτερο φάσμα προϊόντων και υπηρεσιών, καθώς και για την περαιτέρω ενίσχυση της υπάρχουσας δραστηριότητάς μας στις χώρες αυτές» δήλωσε ο κ. Michel Khalaf, Πρόεδρος της MetLife για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική τονίζοντας παράλληλα ότι «η MetLife είναι αποφασισμένη να επενδύει και να αναπτύσσεται σε αγορές που έχουν υψηλές προοπτικές». 

«Πρόκειται για ένα ακόμη βήμα προς την υλοποίηση του οράματος της MetLife να αποτελεί τον κορυφαίο παγκοσμίως πάροχο ασφαλιστικών προγραμμάτων ζωής, ατυχημάτων και υγείας, καθώς επίσης και συνταξιοδοτικών και ομαδικών προγραμμάτων και αποτελεί δείγμα της πειθαρχημένης προσέγγισης για την επίτευξη του στόχου αυτού και της ικανότητάς μας να διοχετεύουμε κεφάλαια σε στρατηγικά επιλεγμένες αγορές που βρίσκονται σε φάση ανάπτυξης», δήλωσε ο κ. Khalaf.